ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι αριθμοί και τα ατομικά ρεκόρ για το Πανιώνιος-Άρης

Πανιώνιος και Άρης θα τεθούν αντιμέτωποι για 59η φορά στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αύριο (21/10, 17:00) στη Νέα Σμύρνη. Οι Νεοσμυρνιώτες διατηρούν ένα προβάδισμα με 31 νίκες έναντι 27 των “κιτρινόμαυρων”, που προέρχεται από την κυριαρχία τους στα ματς στην Αθήνα αφού εκεί ο απολογισμός είναι 23 νίκες για τον Πανιώνιο και έξι για τον Άρη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά η στατιστική ανάλυση από τον ΕΣΑΚΕ:

Η ιστορία αυτών των αγώνων είχε αρχίσει με ένα σερί 11 νικών του Πανιωνίου (από το 1992 ως το 2003) το οποίο σταμάτησε ο Άρης με τη νίκη της σεζόν 2003-04 όταν επικράτησε με 93-85 χάρη σε μια μεγάλη εμφάνιση του Νέστορα Κόμματου που είχε 30 πόντους. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι καμία από τις έξι εκτός έδρας νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης -τελευταία η περσινή με 87-81- δεν σημειώθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των οχτώ πόντων.

Η ευρύτερη από τις 23 εντός έδρας νίκες του Πανιωνίου ήταν εκείνη της σεζόν 2000-01. Με 30 πόντους του Γιώργου Διαμαντόπουλου είχε επικρατήσει του Άρη (Φίριτς 28) με 102-77.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΣΕΡΙ

Τέσσερα παιχνίδια έχει κάνει στην Betshop Basket League ο Ντέβιον Μπέρι (δύο με τον Κολοσσό H Hotels) και σε όλα έχει ξεπεράσει τους 14 πόντους.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Δύο παίκτες στην πρώτη 5άδα των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες βολές έχει ο Πανιώνιος. Στην 1η θέση με 15 είναι ο Ντέβιον Μπέρι και στην 4η με 11 ο Νίκος Δίπλαρος. Ο Αμερικανός είναι ακόμη 1ος σε κερδισμένα φάουλ με 15 και ο Έλληνας γκαρντ 1ος σε ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ (91,67%).

ΑΡΗΣ

ΣΕΡΙ

Ο Λάκι Τζόουνς μετράει επτά διαδοχικά παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον δύο κερδισμένα φάουλ.

Έξι συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο έχει φτάσει ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Τέσσερα σερί παιχνίδια Πρωταθλήματος μαζί με τα δύο της Κύμης στα περσινά πλέι οφ με τέσσερα εύστοχα δίποντα και μία τάπα έχει ο Γκάρι ΜακΓκί.

ΠΡΩΤΙΕΣ

 

Δύο αρνητικές πρωτιές διατηρεί ο Άρης μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Betshop Basket League. Έχει τα περισσότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα, 33 συνολικά και τέσσερα περισσότερα από τον 2ο της λίστας Κολοσσό H Hotels. Παράλληλα έκανε τα περισσότερα φάουλ από τις 14 ομάδες της λίγκας, 58 συνολικά και έξι περισσότερα από τον 2ο Χολαργό.

ΡΕΚΟΡ

 
Δύο μόνο ριμπάουντ θα είναι αρκετά για τον Λευτέρη Μποχωρίδη προκειμένου να φτάσει τα 300 στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

Την 50ή νίκη του στους πάγκους της κατηγορίας αναζητάει ο Βαγγέλης Αγγέλου. Έχει 49 σε σύνολο 113 αγώνων.

Εννιά πόντους μακριά από τους 200 στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ο Γκάρι Μπελ.

To Top