ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι αριθμοί και τα στατιστικά του Άρης – Ιωνικός

Δείτε τους αριθμούς και τα στατιστικά από το επερχόμενου παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα σε Άρη και Ιωνικό.

Αναλυτικά όσα σημειώνει ο ΕΣΑΚΕ:

“Το δεύτερο συνεχόμενο ζευγάρι νικών μετά από εκείνο στην αρχή της σεζόν -επί του Ηρακλή και του Προμηθέα- με τις επιτυχίες κόντρα στη Λάρισα Bread Factory εντός και τον Ηρακλή εκτός έδρας, ακολουθήθηκε για τον Άρη από τέσσερις διαδοχικές ήττες στα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Προμηθέα και Κολοσσό H Hotels. Το Σάββατο (10/4, 17:00) θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό Hellenic Coin θέλοντας να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Η ομάδα της Νίκαιας ηττήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια της από τον Προμηθέα εκτός και τον ΠΑΟΚ εντός έδρας και μέσα από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κυνηγήσει ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Η ιστορία

Ο Ιωνικός Hellenic Coin ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου, αφού επικράτησε με 68-64. Στο παιχνίδι που έγινε στις 3 Ιανουαρίου πρωταγωνίστησαν τρεις παίκτες που δεν βρίσκονται πια στα ρόστερ των δύο ομάδων. Από την πλευρά των νικητών ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ (15π, 8ρ.) και ο Άνταμ Σμιθ (14π, 2/2δ, 3/4τρ, 4ασ.) κι από εκείνη των ηττημένων ο Τζαμάλ Σούλερ (18π.).

Ο Άρης παρά την ήττα του πρώτου γύρου, έχει μεγάλο προβάδισμα στην ιστορία αυτών των αναμετρήσεων αφού μετράει 19 νίκες έναντι έξι του Ιωνικού Hellenic Coin. Στα 12 ματς της Θεσσαλονίκης, οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν 10 νίκες. Οι Νικαιώτες πάντως ήταν οι νικητές της περσινής αναμέτρησης στο «Nick Galis Hall», αφού επικράτησαν με 77-72 (Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς 17, Γκάρι Τάλτον 16π, 4ασ. – Στίβεν Μπαρτ 24, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 16π, 8ρ.).

Οι αριθμοί

Άρης

* Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε μία τουλάχιστον ασίστ στα 13 τελευταία παιχνίδια του Άρη και συνολικά στα 19 από τα 20 στο φετινό Πρωτάθλημα. Έχει μέσο όρο 2,9, τον μεγαλύτερο της καριέρας του στη Stoiximan Basket League αφού είχε 2,1 στην περσινή σεζόν.

+ Ο Άρης ως γηπεδούχος έχει 6,8 περισσότερα ριμπάουντ (37 έναντι 30,2 των εκτός έδρας αγώνων του) και 3,3 περισσότερα επιθετικά (12,3 έναντι 9) ενώ κάνει και δύο λιγότερα λάθη (14,1 έναντι 16,1).

– Στο «Nick Galis Hall» τα ποσοστά του Άρη μειώνονται στις βολές (-4,3%) και στα δίποντα (-2,2%).

Ιωνικός Hellenic Coin

* Ο Τζέρεμι Χόλογουελ είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του Ιωνικού Hellenic Coin, ενώ είχε 8+ ριμπάουντ στα τέσσερα τελευταία από αυτά.

+ Οι Νικαιώτες κάνουν 1,4 περισσότερα κλεψίματα μακριά από την έδρα τους (7,9 έναντι 6,5 σε αυτήν) ενώ είναι και ελαφρώς πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση (+0,9 πόντοι).

– Οι 2,3 τάπες που έχει ο Ιωνικός H Hotels στη Νίκαια, περιορίζονται στις 1,3 μακριά από αυτήν”.

To Top