Οι αριθμοί λένε, δυστυχώς, την αλήθεια

Τα χαμόγελα που είχαν δημιουργηθεί στο «Γεντί Κουλέ», έσβησαν στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Άρης είχε για άλλη μια φορά κακές επιθετικές επιδόσεις. Αυτή είναι και η ρίζα των φετινών αρνητικών αποτελεσμάτων, όπως αναλύει στο blog του ο Πέτρος Πασσαλής, ο οποίος είδε κόντρα στον Πανιώνιο «ακόμα ένα ανούσιο ενενηντάλεπτο από τους Καστίγιο και Σολτάνι»…

Καλό υπόλοιπο ημέρας.

Η αγωνιστική που μας πέρασε σημαδεύτηκε, κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό, από τις νίκες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και την ήττα του Ολυμπιακού. Η πλειοψηφία πίστευε στην έναρξη του πρωταθλήματος, ότι ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που θέτουν σε αμφισβήτηση ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός και η μονοδιάστατη σε ανάπτυξη αλλά αποτελεσματική ΑΕΚ.

Λένε πως η στατιστική είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πεις ψέματα. Στην περίπτωση του ΑΡΗ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι αριθμοί αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα εντός του αγωνιστικού χώρου. Σε τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας ο ΑΡΗΣ έχει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, έχει δεχτεί πέντε τέρματα και έχει σκοράρει τρεις φορές. Εκτός έδρας τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα. Σε πέντε παιχνίδια έχει δεχτεί έξι τέρματα, έχει σκοράρει τρεις φορές και έχει συγκεντρώσει πέντε βαθμούς.

Το έντονο επιθετικό πρόβλημα απεικονίζεται και στον πίνακα των τελικών προσπαθειών. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών είναι ο Καπετάνος με έντεκα τελικές. Ο Τόχα έχει οχτώ τελικές, ο Νέτο εφτά, ο Καστίγιο οχτώ, ο Τσέζαρεκ δύο και ο Γιάκομπ μόλις τρεις (!) τελικές προσπάθειες, όλες με κεφαλιές, σε 361 λεπτά συμμετοχής! Όταν δεν σουτάρεις, πώς θα σημειώσεις κάποιο τέρμα; Έπειτα από εννιά αγωνιστικές, πώς περιμένεις ως ομάδα να διεκδικήσεις κάτι καλό, όταν δεν μπορείς να απειλήσεις την αντίπαλη εστία; Το πρόβλημα του ΑΡΗ είναι μεγάλο και έχει να κάνει κυρίως με την κακή επιθετική του επίδοση.

Το παιχνίδι της Κυριακής εναντίον του Πανιωνίου ήταν κακό για το σύνολο των ποδοσφαιριστών. Κακή εμφάνιση από τον Μίσελ, που ευθύνεται και για τα δύο τέρματα που δέχτηκε ο ΑΡΗΣ. Ακόμα ένα ανούσιο ενενηντάλεπτο από τους Καστίγιο, Σολτάνι. Ο Τόχα σε οποιαδήποτε θέση και αν αγωνίζεται, παραμένει ένας φιλότιμος αλλά μέτριος ποδοσφαιριστής. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα γύρω από το όνομα του επηρέασε σαφώς τον Γιαννιώτα. Θετικό το ότι ο κύριος Πρόμπιερζ φαίνεται να εμπιστεύεται τους νεαρούς. Μου αρέσει επίσης ο τρόπος που ζει το παιχνίδι και η προσπάθειά του να μεταφέρει θετική ενέργεια στην ομάδα. Το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο. Ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μία καλύτερη συνέχεια.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

To Top