ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι αριθμοί του Άρη σε γκoλ και απoτελεσματικότητα και τα πoλλά περιθώρια βελτίωσης… (photo)

Σε τέσσερις αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, ο Άρης έχει πετύχει επτά τέρματα και διαθέτει την καλύτερη επίθεση, καθώς o Oλυμπιακός τον ακολουθεί με έξι και ο ΠΑΟΚ που έχει ίδιο αριθμό αγώνων με πέντε.

Οι “κιτρινόμαυροι” σκόραραν σε όλα τους τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Τρία γκολ απέναντι στην Λαμία, δύο με τον ΠΑΣ και από ένα γκολ κόντρα σε Βόλο και Παναθηναϊκό.

Αυτό, όμως, για το οποίο υπάρχει μία ικανοποίηση αν και υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, είναι η αποτελεσματικότητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανίσει την περσινή τους εικόνα, όπου υπήρξαν παιχνίδι με σωρεία χαμένων ευκαιριών. Μπορεί στην δημιουργία φάσεων ο Άρης φέτος να μην έδειξε ακόμα το καλό του πρόσωπο, αλλά σε μεγάλο ποσοστό εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Είναι ενδεικτικό, πως σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές οι παίκτες του Άρη σκοράρουν μία φορά κάθε 5.7 τελικές προσπάθειες. Όχι το ιδανικό, αλλά ούτε και άσχημα, για εκκίνηση πρωταθλήματος.

Aπό τις 40 τελικές του Άρη, οι 14 είναι εντός και οι 23 εκτός. Δεν είναι καλό το ποσοστό του στα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς δεν τα έχει εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής. Σε 65 προσπάθειες έχει αξιοποιήσει μόλις τα 14, είτε σε ευκαιρία, είτε σε γκολ.

Οι αριθμοί του Άρη και των υπολοίπων ομάδων:

 

To Top