ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι αριθμοί του ΕΣΑΚΕ για το Κολοσσός-Άρης

Έπειτα από μία διακοπή τριών εβδομάδων η Stoiximan Basket League συνεχίζεται με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής, με τον Άρη να αντιμετωπίζει τον Κολοσσό.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (5/3, 17:00) στη Ρόδο με τον Κολοσσό H Hotels να υποδέχεται τον Άρη. Οι Ρόδιοι μοιράζονται την τρίτη θέση με τον Προμηθέα έχοντας από εννιά νίκες –με ένα παιχνίδι περισσότερο από τους Πατρινούς- και πριν τη διακοπή είχαν σημειώσει δύο διαδοχικές επιτυχίες επί της Λάρισας εντός και του Απόλλωνα Oscar εκτός έδρας. Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από την επικράτηση επί του Ιωνικού.

Ο Κολοσσός H Hotels έχει ηττηθεί εντός έδρας μόνο από τον Ολυμπιακό με τον οποίο μοιράζεται το δεύτερο καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ (6-1) πίσω από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (7-0). Ο Άρης από την πλευρά του μοιράζεται με τον Ηρακλή το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ του Πρωταθλήματος ως τώρα, με μία νίκη σε έξι αγώνες –ο Ηρακλή έχει μία σε επτά αγώνες- αφού έφυγε με το διπλό μόνο από την έδρα του Προμηθέα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Κολοσσός H Hotels ήταν ο νικητής του αγώνα του πρώτου γύρου, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή παράδοση που τον εμφανίζει να φεύγει με τη νίκη από την έδρα του Άρη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και για έκτη φορά στις οχτώ τελευταίες επισκέψεις του στο Nick Galis Hall. Στο ματς που έγινε στις 16 Οκτωβρίου επικράτησε με 85-81 έχοντας ως κορυφαίους τους Στεφάν Μομίροφ (19π, 5/10τρ, 9ρ.), Κιμ Τιλί (17π.) και Σον Μίλερ (16π, 10ρ.). Για τον Άρη είχαν ξεχωρίσει οι Ολιβιέ Χάνλαν (33π, 11/11β, 5/11δ, 4/7τρ, 33rank.) και Άντονι Καουάν (21π.).

Με την επικράτηση τους στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι Ρόδιοι διεύρυναν το προβάδισμα τους στο σύνολο των αγώνων κόντρα στον Άρη αφού έχουν πλέον 19 νίκες έναντι 12 του αντιπάλου τους. Αν και κατάφεραν να εξισορροπήσουν τα αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη (οι δύο ομάδες έχουν από οχτώ επιτυχίες), τη διαφορά γι’ αυτούς κάνουν τα ματς της Ρόδου.

Ο Κολοσσός H Hotels ως γηπεδούχος έχει 11 νίκες σε 15 παιχνίδια, μετρώντας επτά επιτυχίες στα τελευταία οχτώ. Η μοναδική φορά από τη σεζόν 2013-14 που ο Άρης έφυγε με το διπλό από τη Ρόδο, ήταν στην περίοδο 2018-19 όταν επικράτησε με 72-61 (Μαυροειδής 13π, 7ρ, Άσκα 11π, 8ρ – Λάκι Τζόουνς 14π, 8ρ, Κάιζερ 10).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

To Top