Οι «ασπιρίνες» φρέναραν την Μπάγερν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατάφερε να αφοπλίσει τα ατού της Μπάγερν Μονάχου και απέσπασε μία σημαντική ισοπαλία στο σπίτι των Βαυαρών.

Στον πρώτο γύρο είχε φάει ένα… ξεγυρισμένο τάληρο, όμως από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Bundesliga από την διακοπή και μετά, η δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση μετά από αυτήν της Μπάγερν, μία ομάδα που οδεύει φουλ προς την έξοδο στο επόμενο Champions League. Στο Μόναχο παίχτηκε το πιο ακραίο σενάριο. Οι δύο κορυφαίες επιθέσεις της Γερμανίας πρόσφεραν ματς μόλις με δύο γκολ. Ο Λεβαντόφσκι έμεινε άσφαιρος. Η Μπάγερν δεν κέρδισε και ο Τόμας Μίλερ πέτυχε το πρώτο αυτογκόλ της καριέρας του στην Bundesliga!

Οι Βαυαροί βρήκαν γρήγορο προβάδισμα με τρόπο και σκόρερ που δεν συνηθίζουν (Ζίλε μετά από εκτέλεση κόρνερ), έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως το αυτογκόλ του Τόμας Μίλερ (36’) έβαλε ξανά στο ματς τις ασπιρίνες, που κάλλιστα θα μπορούσαν να προηγηθούν ως το ημίχρονο, αφού είχαν δοκάρι με τον Αντλί (42’) και σπουδαία στιγμή με τον Αράνγκις (45’). Με εξαίρεση μία σημαντική ευκαιρία με τον Σάμπιτσερ (62’) οι Βαυαροί δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις, με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει ως το τέλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 25ης αγωνιστικής της Bundesliga έχουν ως εξής:

Βόλφσμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου 1-0

(24’ αυτ. Αβονίγι)

Λειψία – Φράιμπουργκ 1-1

(90’ Ανχελίνιο / 38’ Ντεμίροβιτς)

Μπάγερν Μονάχου – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1

(18’ Ζίλε / 36’ αυτ. Τόμας Μίλερ)

Μπόχουμ – Γκρόιτερ Φιρτ 2-1

(35’ Λάιτς, 71’ Λοσίγια / 64’ αυτ. Μπέλα Κότσαπ)

Χέρτα Βερολίνου – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-4

(61’ Ζέλκε / 17’ Κνάουφ, 48’ Τούτα, 56’ Λίντστρεμ, 63’ Σάντος-Μπορέ)

To Top