ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Βραζιλιάνοι επιβεβαίωσαν την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον ISIS

Η υπηρεσία πληροφοριών της Βραζιλίας (Abin) επιβεβαίωσε χθες αργά το βράδυ, την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που δημοσιεύθηκε στο twitter, το Νοέμβριο του περασμένου έτους, σε διάφορα βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). 

Με σχετική δήλωσή του, ο διευθυντής του τμήματος αντι-τρομοκρατίας, Λουίζ Αλμπέρτο Σαλαμπέρι, προχώρησε σε αυτή την επιβεβαίωση, μιλώντας για τρομοκρατικές απειλές κατά τη διάρκεια των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ο διευθυντής ανέφερε ότι η Abin είχε ήδη επιβεβαιώσει από το Νοέμβριο του 2015, την αυθεντικότητα του προφίλ twitter του Γάλλου Μαξίμ Χουσάρ, μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους, που δήλωσε ότι η Βραζιλία θα είναι ο επόμενος στόχος, κάτι που αποτελεί αυθεντικό ντοκουμέντο».

«Η Βραζιλία, θα είναι ο επόμενος στόχος μας. Μπορούμε να επιτεθεί σε αυτή τη χώρα…», ανέφερε τότε, στο λογαριασμό του στο twitter, ο 22χρονος Μαξίμ Χουσάρ. Το μήνυμα δόθηκε στη δημοσιότητα μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, που προκάλεσαν 129 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς, αλλά από τότε ο λογαριασμός στο κοινωνικό δίκτυο έχει ανασταλεί. Ο Σαλαμπερί ανέφερε επίσης ότι «η πιθανότητα της Βραζιλίας να είναι ο στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων ήταν υψηλή κατά τους τελευταίους μήνες, λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών γεγονότων σε άλλες χώρες, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των Βραζιλιάνων που προσχωρούν στην ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους».

Πηγή: novasprots.gr

To Top