ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Βραζιλιάνοι καθησυχάζουν τις ανησυχίες για προβλήματα στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Ρίο 2016», Κάρλος Νούζμαν, εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι σε καταγγελίες για διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα κατά τη διάρκεια αθλητικής δοκιμαστικής διοργάνωσης (test event) της γυμναστικής στο Ρίο και διέψευσε ότι υπάρχουν ανησυχίες για εμβάθυνση της πολιτικής κρίσης στη Βραζιλία.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Διεθνών Ομοσπονδιών των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγινε αναφορά σε οργανωτικά προβλήματα στη διοργάνωση με διακοπές ρεύματος και μεγάλες δυσχέρειες στην χρονομέτρηση των προγραμμάτων που εκτελούσαν οι αθλητές. Στέλεχος της ομοσπονδίας γυμναστικής είπε ότι οι διακοπές ρεύματος ήταν πιθανώς ένα «σοβαρό πρόβλημα» και, επίσης, παραπονέθηκε για έλλειψη επαρκούς φωτισμού στους αγώνες, αλλά και στις αίθουσες προπόνησης.

Ο Νούζμαν αντέτεινε τα δικά του επιχειρήματα στη συνέλευση: «Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις γίνονται για να εντοπίζονται προβλήματα που δημιουργούνται από τους αθλητές και τις εθνικές ομοσπονδίες. Επίσης, μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ανάμειξη και κανένα πρόβλημα με καμία από τις πολιτικές ή οικονομικές καταστάσεις στη χώρα. Εμείς δεν συμμετέχουν σε αυτά και οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένοι. Δεν αναμένουμε οποιαδήποτε προβλήματα στην διεξαγωγή τους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πραγματοποιήσουμε απίστευτους Αγώνες, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική σήμερα».

Η ΔΟΕ είχε αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία το 2009, όταν στη χώρα επικρατούσε μια δυναμική οικονομική ανάπτυξη, αλλά από τότε έχει περιέλθει στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει επίσης ενόψει των Αγώνων ένα ξέσπασμα του ιού Ζίκα, στον οποίο αποδίδονται γενετικές ανωμαλίες στα νεογνά.

Πηγή: novasports.gr
To Top