Οι δίδυμοι Μπέντερ σταματούν μαζί το ποδόσφαιρο στα 31 τους

Η Λεβερκούζεν ανακοίνωσε πως τα συμβόλαια των Λαρς και Σβεν Μπέντερ δεν πρόκειται να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, καθώς αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη δράση το προσεχές καλοκαίρι, σε ηλικία 31 ετών.

Την απόφαση να αποχωρήσουν από τη δράση σε ηλικία 31 ετών πήραν οι Λαρς και Σβεν Μπέντερ. Τα δίδυμα αδέρφια, που αγωνίζονται με τη φανέλα της Λεβερκούζεν, ταλαιπωρήθηκαν από αρκετούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να μην προσφέρουν τα αναμενόμενα για τους ίδιους.

Γι’ αυτό το λόγο επέλεξαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με τη γερμανική ομάδα και στο τέλος της σεζόν να σταματήσουν το ποδόσφαιρο. “Όλοι όσοι μας γνωρίζουν, ξέρουν πως δίναμε το 100% καθημερινά. Ήταν βασική μας αρχή. Δυστυχώς, έγινε υπερβολικά δύσκολο να συνεχίσουμε εξαιτίας των πόνων και των τραυματισμών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και οποίοι γίνονταν όλο και πιο έντονοι”, αναφέρει η κοινή δήλωση των δύο ποδοσφαιριστών.

Ο Λαρς Μπέντερ αγωνίστηκε για μία δωδεκαετία στη Λεβερκούζεν, ως δεξιός μπακ, μετρώντας 26 γκολ και 36 ασίστ σε 337 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είναι και 19 φορές διεθνής με τη Γερμανία, έχοντας και τέσσερα τέρματα. Από την άλλη πλευρά, ο Σβεν Μπέντερ, που αγωνίζεται ως στόπερ, πραγματοποίησε μία σημαντική καριέρα με την Ντόρτμουντ και το 2017 μετακόμισε στη Λεβερκούζεν, με την οποία έχει έξι τέρματα και τέσσερις ασίστ σε 123 αγώνες.

To Top