ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι δημόσιες κυβερνητικές δεσμεύσεις για τον Άρη και η νομιμότητα της ΠΑΕ με την σφραγίδα του κράτους!

Η ΠΑΕ Άρης παραμένει όμηρος της απόφασης της FIFA να την τιμωρήσει για χρέη της “παλιάς” ΠΑΕ… Ένας Άρης που ξεκίνησε την πορεία της “επιστροφής” από την αυτοεξορία των τεσσάρων χρόνων, δημιουργώντας ένα νέο απαλλαγμένο από χρέη ΑΦΜ και μια εταιρία που είχε τις σφραγίδες και τις υπογραφές, την επικύρωση της νομιμότητας της από το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Στην προκειμένη περίπτωση, προκύπτει το θέμα της ευθύνης και της συμμετοχής στην λύση και της ίδιας της κυβέρνησης με το απλό ερώτημα: πώς μπορεί να τιμωρηθεί μια καθαρή ΠΑΕ που έχει όλα τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά από το ελληνικό κράτος; Την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν δημόσιες κυβερνητικές δεσμεύσεις για λύση στο πρόβλημα.

Σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, δύο κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη δεσμευθεί πως θα υπάρξει λύση στην υπόθεση (διότι ίδιους κινδύνους με τον Άρη έχουν κι άλλες ομάδες π.χ. ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Πανιώνιος) στο μνημόνιο συνεργασίας της κυβέρνησης με FIFA-UEFA που θα υπογραφεί κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε μιλήσει για το ζήτημα σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του.

Μεταξύ άλλων, είχε πει τότε: “Έχω ενημερωθεί από τη διοίκηση του Άρη. Μας ενδιαφέρει η υπόθεση, δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, αλλά θέλουμε να το λύσουμε γιατί σήμερα είναι ο Άρης, αύριο θα είναι άλλη ομάδα. Πρέπει να το συμπεριλάβουν στις βελτιωτικές προτάσεις τους, είναι γνώστες της υπόθεσης. Αν δε γίνει, θα το θέσουμε εκ νέου”.

Απομένει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις στην πράξη.

 

To Top