ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η διαφορετικότητα στην προσέγγιση του αγώνα από κόσμο και ομάδα και η στιγμή που θα γίνουν “ένα”

Είπε κάτι πολύ σωστό χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος στις δύο όψεις που έχει το αυριανό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο και αυτές οι όψεις δεν θα πρέπει να… μπερδευτούν, αλλά να ενωθούν την κατάλληλη στιγμή.

Είναι διαφορετική η προσέγγιση του κόσμου για τον συγκεκριμένο αγώνα και διαφορετική η προσέγγιση της ομάδας, του προπονητή και των παικτών, για τον ίδιο αγώνα. “Γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για τον κόσμο, όμως εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και το αγωνιστικό πλάνο μας”, είπε ο έμπειρος πλέι μέικερ.

Ο κόσμος είναι βέβαιο – και καλά κάνει γιατί το απολαμβάνει αυτό που βλέπει – ότι θα πάει στο Παλέ με μια ευφορία από την εμφάνιση με την Μπούντουτσνοστ και ενδεχομένως να περιμένει ή να προσδοκά μια εύκολη επικράτηση.

Η προσέγγιση της ομάδας, αν είναι αυτή, τότε θα οδηγήσει με… μαθηματική ακρίβεια σε λάθος δρόμο. “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, με συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία, η οποία βρίσκεται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις τα τελευταία χρόνια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ και να κάνουμε το παιχνίδι μας, ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα, μέσα από την οποία μπορούμε να βγάλουμε κάποια εύκολα καλάθια”, είπε ο Ξανθόπουλος. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση της ομάδας και το ευτύχημα είναι ότι ο Άρης διαθέτει τους παίκτες εκείνους για να περάσουν στα αποδυτήρια αυτή τη σκέψη.

Όταν αυτές οι δύο προσεγγίσεις ενωθούν την κατάλληλη στιγμή, μέσα στον αγώνα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που όλοι επιθυμούν…

To Top