ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι «διπλοί πράκτορες» των αναμετρήσεων Άρης-Ηρακλής

Αρκετοί οι παλιοί γνώριμοι, και για τις δύο ομάδες, στο ματς του «Nick Galis Hall» για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League(14/11 17:00 PRESSARISLIVE, ΕΡΤ3).

Είναι μία από τις μακροβιότερες «μάχες» του ελληνικού μπάσκετ και ένα από τα πιο «καυτά» ντέρμπι στην ιστορία του πρωταθλήματος, όποια και αν είναι η κατάσταση των δύο ομάδων στο πέρασμα των χρόνων.

Σπουδαίες αναμετρήσεις, τεράστια ονόματα αλλά και κορυφαίοι προπονητές έχουν καταγραφεί στην «βίβλο» του τοπικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Πολλά και τα ονόματα που έχουν εκπροσωπήσει και τις δύο ομάδες ανά τα χρόνια. Παίχτες και προπονητές που έμειναν στην ιστορία ως «διπλοί πράκτορες» και άφησαν το στίγμα τους και στους δύο συλλόγους.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την κυριακάτικη αναμέτρηση στο «Nick Galis Hall» (14/11 17:00), η πρώτη για την φετινή σεζόν.

Τους περισσότερους γνώριμους βέβαια θα τους αντιμετωπίσει ο Άρης, μιας και ο Ηρακλής διαθέτει ουκ ολίγα ονόματα που φόρεσαν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Φυσικά ο Δημήτρης Χαριτόπουλος είναι εκείνος με τις περισσότερες συμμετοχές στον «Αυτοκράτορα», έχοντας 80 ματς σε 5 χρόνια καριέρας (’03-’06, ‘21). Ακολουθεί ο Γάιος Σκορδίλης, ο οποίος ανδρώθηκε μπασκετικά στον Άρη αγωνιζόμενος για μια σερί 5ετία (’07-‘11) σε 41 παιχνίδια.

Κουζέλογλου και Σταμάτης ήταν μέλη της περσινής ομάδας του Άρη, με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ να κάνει το «ξεπέταγμά» του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και τον 25χρονο γκαρντ να δείχνει πως μπορεί να σταθεί στη πίεση που έχουν ομάδες όπως ο Άρης.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον βοηθό προπονητή του Ηρακλή, Θανάση Μολυβδά, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Άρη σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους. Το 2013 ως συνεργάτης του Βαγγέλη Αγγέλου, το 2017 του Δημήτρη Πρίφτη, το 2018 πάλι του Αγγέλου και πέρσι του Σάββα Καμπερίδη.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις παλιές του αγάπες, αν και ο Ολιβιέ Χάνλαν θα απουσιάζει από το ματς λόγω τραυματισμού. Ο Καναδός γκαρντ συστήθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με την κυανόλευκη φανέλα την περίοδο ’19-’20, κάνοντας τους πάντες να συμφωνήσουν για την τεράστια ποιότητά του. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, προτίμησε και πέρσι να παραμείνει κάτοικος Ιβανοφείου, μετρώντας μέσο όρο αυτή τη διετία 12,5π.-3ρ.-3ασ. σε συνολικά 42 συμμετοχές.

Επίσης ο Σταύρος Σχίζας, ο οποίος και αυτός θα είναι απών από την αναμέτρηση της Κυριακής (14/11 17:00), ήταν μέλος του ρόστερ την περσινή σεζόν, συμμετέχοντας σε 22 παιχνίδια με τον «γηραιό».

Φυσικά και ο κόουτς Καστρίτης μπαίνει στην κατηγορία των «διπλών πρακτόρων», καθώς την αγωνιστική σεζόν ’19-’20 πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο του Ηρακλή για 198 ημέρες, πριν λύσει από κοινού το συμβόλαιό του και αναλάβει τελικά την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

*Ιδιαίτερη περίπτωση ο Γιάννης Αγραβάνης, ο οποίος την περσινή σεζόν ήρθε στην Θεσσαλονίκη για να υπογράψει με τον Άρη, όμως έμεινε δυσαρεστημένος από τις συνθήκες διαμονής του και προτίμησε να αγωνιστεί για τον Προμηθέα, δίπλα στον αδερφό του Δημήτρη.

To Top