ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι… διπλοθεσίτες κάνουν χαρούμενο τον Αγγέλου

Στόχος του Βαγγέλη Αγγέλου όταν δημιουργούσε το φετινό ρόστερ ήταν να έχει παίκτες με δυνατότητα να αγωνίζονται σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Και το πέτυχε!

Έχοντας στη διάθεσή του οκτώ παίκτες που μπορούν να προσφέρουν σε δύο ή ακόμα και σε τρεις θέσεις, ο προπονητής του Άρη μπορεί να χρησιμοποιεί σε έναν αγώνα διάφορα σχήματα. Άλλοτε πιο κοντά, άλλοτε πιο ψηλά, ανάλογα με τον αντίπαλο.

Βεργίνης, Μποχωρίδης και Μπελ μπορούν να αγωνιστούν και στις δύο θέσεις των γκαρντ, ο Νταλό μπορεί να παίξει από το «1» μέχρι και το «3» με την ίδια ευκολία, ο Τζόουνς λογίζεται επίσης ως «πολυεργαλείο» αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως σούτινγκ γκαρντ (σε χαμηλά σχήματα), όσο και στις δύο θέσεις των φόργουορντ (στο «4» σε κοντά σχήματα).

Ο Σλαφτσάκης θα καλύπτει επίσης τις δύο θέσεις των φόργουορντ, όπως και ο Χάρις, ο οποίος κατά συνθήκη μπορεί να τον δούμε και στη θέση του σέντερ. Ο Κάιζερ θα χρησιμοποιείται περισσότερο ως «5», όμως είναι πολύ πιθανό ο κόουτς Αγγέλου να τον κατεβάζει και στο «4», αφού είναι αρκετά ευέλικτος.

Η φετινή ομάδα όμως, όπως και κάθε ομάδα, θα έχει τις αδυναμίες της. Φαινομενικά μία εξ αυτών παρατηρείται στο περιφερειακό σουτ και στις βολές, αφού πέραν του Μπελ δεν υπάρχει άλλος κλασικός σουτέρ. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσει το τεχνικό τιμ των «κιτρίνων».

Τη λύση μπορεί να δώσει ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος επέστρεψε στο προπονητικό επιτελείο και θα προσπαθήσει μεταξύ άλλων να βοηθήσει και στον τομέα του σουτ. «Η βασική του ικανότητα είναι στην ανάπτυξη παικτών, δηλαδή στο να μας βοηθήσει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το ποσοστό του σουτ και πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε την ισορροπία στην άμυνα» είχε δηλώσει στη μεγάλη συνέντευξη του στο PRESSARIS για τον άμεσο συνεργάτη του ο Βαγγέλης Αγγέλου.

To Top