Οι “διπλοί πράκτορες” του Σαββατιάτικου Άρης-ΑΕΚ

Η συνάντηση του Άρη με την ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall» μεθαύριο Σάββατο (6/12, 17:00) ανήμερα του Αγίου Νικολάου, είναι Αγώνας της Εβδομάδας για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όχι μόνο λόγω της δυναμικής και της παράδοσης των δύο αντιπάλων, αλλά και εξαιτίας της κρισιμότητας που έχει η αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι «κίτρινοι» προέρχονται από τρεις συνεχείς ήττες και θέλουν μετά από δύο εντός έδρας αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών» να επιστρέψουν στις νίκες και να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους. Η φιλοξενούμενη Ένωση μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντράγκαν Σάκοτα έχει πετύχει τρεις σερί νίκες και βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ προχθές Τρίτη (2/12) ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου, ηγέτη του Άρη στο μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν.

Ο Αθηναίου δεν είναι ο μοναδικός που θα βρεθεί αντιμέτωπος με παλιούς φίλους και γνώριμους. Ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής του Άρη ήταν για έξι χρόνια (2003-9) μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ και, μάλιστα, την σεζόν 2007-8 είχε κοουτσάρει την Ένωση σε αγώνα με αντίπαλο τους «κίτρινους» στο Αλεξάνδρειο, μετά την αποχώρηση του Άγγελου Κορωνιού (σήμερα συνεργάτη του Σάκοτα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ) και πριν αναλάβει το «τιμόνι» του «Δικεφάλου» ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Την ίδια αγωνιστική χρονιά, 2007-8, παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο Βασίλης Σίμτσακ, σήμερα του Άρη, ενώ την αντίστροφη διαδρομή έκανε ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος μετά από δύο σεζόν (2012-14) στους «κίτρινους», είναι ο βασικός σέντερ σήμερα της Ένωσης.

πηγή: esake.gr

To Top