Οι δυσκολίες του… 99, το εναλλακτικό πλάνο και η δικαστική μάχη της Παρασκευής

Μόλις 48 ώρες απομένουν από την δικαστική “μάχη” του Άρη για την υπαγωγή του στο άρθρο 99 και όλοι όσοι ασχολούνται στην ΚΑΕ με την συγκεκριμένη υπόθεση, προσπαθούν να διασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση των πιστωτών. Δύσκολο το έργο τους πάντως…

Υπάρχουν παίκτες που δέχτηκαν την συναίνεση, υπάρχουν παίκτες που παραμένουν επιφυλακτικοί και υπάρχουν και αυτοί που είναι κάθετα αντίθετοι. Υπάρχει και το δημόσιο που προς το παρόν ουδείς γνωρίζει ποια στάση θα κρατήσει.

Στην ΚΑΕ προετοιμάζονται για την εκδίκαση της υπόθεσης, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να πείσουν τους δικαστές με τον φάκελο που θα παρουσιάσουν οι νομικοί πως η υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την βιωσιμότητά της και κατ’ επέκταση για την αποπληρωμή των οφειλών της.

Το τι θα αποφανθεί το δικαστήριο θα το γνωρίζουμε όλοι την Παρασκευή, όμως οι διοικούντες επεξεργάζονται και το εναλλακτικό πλάνο για να είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση. Η νέα ρύθμιση που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πολλές δόσεις (90-100), αν και εφόσον τελικώς “περάσει”, τότε είναι σίγουρα μια λύση που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η ΚΑΕ.

 

To Top