Οι δύο «Αρειανοί» Παραολυμπιονίκες μιλούν για τον άθλο τους

Οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Προδρόμου μίλησαν για το πως κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο της εφετινής διοργάνωσης στο Τόκιο.

Οι Παραολυμπιονικοί Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκαν με σημαντικές επιτυχίες και δύο εξ αυτών, οι οποίοι είναι και φανατικοί φίλαθλοι του Άρη σχολίασαν στο «iefimerida.gr» πως έφτασαν στην απόλυτη ευτυχία.

Θανάσης Κωνσταντινίδης: Ασημένιο μετάλλιο/Στίβος

Γεννημένος στις 29 Απριλίου του 1970 ζει στη Θεσσαλονίκη είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά: ένα κορίτσι και δύο αγόρια. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης από τα εφηβικά του χρόνια είχε παρουσιάσει γενικευμένη δυστονία και αυχενική δυστονία, ωστόσο μέχρι τα 43 του χρόνια εργαζόταν κανονικά ως αποθηκάριος. Όταν σταμάτησε να εργάζεται, λόγω της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του, γνώρισε τον προπονητή του Λάζαρο Στεφανίδη και τον ενέπνευσε προκειμένου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Φέτος συμμετείχε για δεύτερη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο κατακτώντας μια θέση στο βάθρο των νικητών και συγκεκριμένα το ασημένιο μετάλλιο, ενώ τέσσερα χρόνια πριν στο Ρίο είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο ίδιος ήταν σημαιοφόρος στην φετινή Τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. «Ένιωσα μεγάλη περηφάνια και χαρά που με έβλεπε η οικογένεια μου να βγαίνω με την ελληνική σημαία. Αυτές είναι ανεπανάληπτες στιγμές» μου αναφέρει ο ίδιος. Όσο για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου; «Δεν σου κρύβω πως ήθελα να δω την ελληνική σημαία ακόμα πιο ψηλά. Όμως και με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης είμαι ικανοποιημένος. Μετά τον αγώνα ο γιος μου μου είχε γράψει ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα. Όλη η οικογένεια είναι στο πλευρό μου», σημειώνει.

Θανάσης Προδρόμου: Ασημένιο μετάλλιο/ Στίβος

Ο Θανάσης Προδρόμου με το άλμα που έκανε στην πέμπτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης κατακτώντας ασημένιο μετάλλιο. «Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και πάντα όταν αγωνίζομαι με το εθνόσημο δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Μάλιστα, έκανα και ατομικό ρεκόρ.

Ένιωθα καλά αγωνιστικά και πήγαινα σίγουρος να διεκδικήσω μια καλή επίδοση. Οι συνθήκες δεν ήταν τόσο ευνοϊκές, δεν είχα μαζί τον προπονητή μου τον Ανέστη Μανταρτζίδη γιατί δεν είναι ομοσπονδιακός και έπρεπε να πληρώσω τα έξοδα οπότε μιλούσαμε μόνο τηλεφωνικά και επίσης δεν ήταν σύμμαχος ο καιρός» αναφέρει ο ίδιος.

Πέρα από τις αθλητικές του επιδόσεις το μεγαλείο της ψυχής του ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις κάνοντας μέχρι και τα ξένα ΜΜΕ να εκθειάσουν το ενδιαφέρον και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο Έλληνας αθλητής αμέσως μετά τον τραυματισμό του Ασιάτη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Μαλαισιανός συναθλητής του τραυματίστηκε και ο Θανάσης έτρεξε αμέσως προς το μέρος του να τον βοηθήσει. Όταν τραυματίστηκε στην πέμπτη του προσπάθεια ο Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί, ο οποίος και κέρδισε τελικά το χρυσό μετάλλιο, ο Προδρόμου έτρεξε αμέσως να τον βοηθήσει, μπαίνοντας μέσα στο σκάμμα.

«Δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη διάσταση όλο αυτό. Οι άνθρωποι που με ξέρουν καλά γνωρίζουν πως έτσι είμαι ως άνθρωπος. Έτρεξα να τον βοηθήσω γιατί αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω εκείνη την στιγμή για τον συναθλητή μου. Το ίδιο θα έκανα για τον καθένα. Μετά το τέλος του αγώνα άνοιξα το κινητό μου μπήκα στο Instagram και είχε γεμίσει ευχές και άπειρα likes σε φωτογραφίες μου. Δεν μου είχε ξανά συμβεί, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ» αναφέρει ο Παραολυμπιονίκης για πρώτη φορά.

To Top