ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι δύο εβδομάδες του Ερέρα, το πρόβλημα και η λύση του…

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και ο Πάκο Ερέρα έχει μπροστά του 14 μέρες, προκειμένου να παρουσιάσει την ομάδα, όσο πιο έτοιμη γίνεται στην πρεμιέρα, όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, πέρα από αυτό της νίκης.

Λένε -και δεν έχουν άδικο- πως στα φιλικά της προετοιμασίας, κανείς δεν μπορεί να διαπιστώσει, όσα ένας προπονητής. Ο Πάκο Ερέρα, τα δοκίμασε όλα σε αυτά τα έξι μέχρι στιγμής φιλικά του Άρη.

Πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι, δοκίμασε συστήματα, πρόσωπα σε άλλες θέσεις, δίδυμα σε κάθε γραμμή. Το πρόβλημα το έχει διαπιστώσει κι ο ίδιος και είναι από τη μέση και μπροστά.

Αν κάτι είναι πέρα ως πέρα ξεκάθαρο, είναι πως ο Άρης του Πάκο Ερέρα δείχνει από νωρίς, από τα φιλικά προετοιμασίας κιόλας, πως δύσκολα θα γνωρίζει φέτος την ήττα. Θέλει όμως ακόμα αρκετή δουλειά, ως προς την δημιουργία φάσεων.

Η απουσία του Νικολά Ντιγκινί στα δύο φιλικά, εντός ελληνικών συνόρων, έδειξε πως οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύονται σημαντικά, όταν δεν αγωνίζεται ο Γάλλος που στην Ολλανδία, παρουσιάστηκε πολύ φορμαρισμένος.

Το πρόβλημα του Άρη -μεσοεπιθετικά- παρατηρείται στον άξονα, εκεί όπου ο Πάκο Ερέρα καλείται να βγάλει ένα… άσσο από το μανίκι και ως έμπειρος και καλός προπονητής που είναι να βρει την φόρμουλα, ώστε να πάρουν βοήθειες οι εξτρέμ, που μέχρι στιγμής έχουν τραβήξει το… κουπί, στη δημιουργία φάσεων. Στον Καταλανό κόουτς, μέχρι την πρεμιέρα με την Λαμία, του έχουν απομείνει δύο εβδομάδες.

Πλέον, είναι στο χέρι του Ισπανού, να βάλει οριστικά την δική του σφραγίδα στον Άρη της επόμενης σεζόν. Δύο εβδομάδες, εξαιρετικά καθοριστικές για το μοντάρισμα του «νέου» Άρη…

To Top