Οι δύο ενστάσεις της Super League στο νομοσχέδιο για την οπαδική βία

Τη θέση της Super League όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την οπαδική βία διατύπωσε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Κατά την παρουσία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος της διοργανώτριας του πρωταθλήματος μετέφερε τη συμφωνία της με το γενικότερο πνεύμα των διατάξεων, αλλά και τις δυο βασικές της ενστάσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το νομοσχέδιο κρίνουμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, πρέπει να γίνουν ενέργειες στο κομμάτι της βίας.Έχουμε κάποιες ενστάσεις όσον αφορά στην έδρα των λεσχών που προτείνεται να είναι στα γραφεία των ΠΑΕ, πρακτικά αυτό είναι αδύνατο και δεν εξυπηρετεί σε κάτι ιδιαίτερα.

Επίσης, οι ΠΑΕ να ευθύνονται για ό,τι γίνει μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούν να φέρουν ευθύνη για ό,τι κάνουν τα μέλη λεσχών εκτός γηπέδων. Εκεί πρέπει να επιλαμβάνεται η αστυνομία και μετά η Δικαιοσύνη.

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πάρα πολλά οφέλη από την τιμωρία των φυσικών προσώπων. Να υπάρχει τιμωρία στις ΠΑΕ όταν επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά εντός γηπέδου, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και τιμωρία στα φυσικά πρόσωπα όταν επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Τόσο για τα ίδια, όσο και για τυχόν φίλους τους που προσπαθούν να μιμηθούν αυτά που έκαναν και μέχρι πρότινος στην ουσία δεν είχαμε καμία τιμωρία».

To Top