Οι δύο ληστείες στη Θεσσαλονίκη που «κινητοποίησαν» την Αντιτρομοκρατική! Ερευνες σε σπίτια και τέσσερις προσαγωγές

Δύο ληστείες που σημειώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη ήταν το επίκεντρο της έρευνας που έγινε σήμερα από τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση μετά από τη κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε στις 21 Ιουλίου 2013. Δύο ληστές μπήκαν σε υποκατάστημα της  Τράπεζα Πειραιώς, στην οδό 25ης Μαρτίου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια και άδειασαν τα ταμεία αποσπώντας το ποσό των 120.000 ευρώ.

Με την ίδια ομάδα συνδέεται και η απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε στις 23 Αυγούστου 2013  σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά. Τότε  τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Επιχείρησης, που βρίσκεται στην οδό Πόντου κι αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα. Τελικά αποχώρησαν χωρίς “λεία”, με δύο μοτοσικλέτες, εκ των οποίων η μία ήταν κλεμμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο υποκατάστημα βρέθηκε ένας φορητός ασύρματος, με τον οποίο οι δράστες φέρονται να παρακολουθούσαν τη συχνότητα της Αστυνομίας. Εκτιμάται ότι τράπηκαν άρον – άρον σε φυγή, αντιλαμβανόμενοι ότι οι αστυνομικοί ήταν καθ’ οδόν.

Η Αντιτρομοκρατική συνδέει τις δύο συγκεκριμένες ληστείες με “μικτή ομάδα” ποινικών και αντιεξουσιαστών με δραστηριότητα κυρίως στην Θεσσαλονίκη, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τέσσερις προσαγωγές, ενώ βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες.

To Top