ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι δύο Μακεδόνες που αγωνίζονται για να “κατακτήσουν” τη Σαχάρα! Απίστευτος άθλος…

Δύο Μακεδόνες αγωνίζονται υπό αντίξοες και ακραίες συνθήκες για να «κατακτήσουν» τη Σαχάρα. Οι αθλητές Δημήτρης Κασίμης και Τόλης Βυζαρέλης από τη Θεσσαλονίκη είναι οι πρώτοι Έλληνες που συμμετάσχουν στον αγώνα Marathon des Sables, που διεξάγεται στην έρημο Σαχάρα. Ο Δημήτρης αγωνίζεται με τον αριθμό 647 και ο Τόλης με τον αριθμό 648.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και 52 βαθμούς Κελσίου διανύουν καθημερινά ως και 40 χιλιόμετρα, με στόχο να διασχίσουν συνολικά 240 χιλιόμετρα και να τερματίσουν, διεκδικώντας μια καλή θέση για τα ελληνικά χρώματα.

«Πουθενά δεν υπάρχει σταθερό έδαφος, ούτε καν στους δρόμους! Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, το θερμόμετρο έδειξε ακόμη και 52 βαθμούς. Τα πάντα »καίνε’. Δεν σου δημιουργείται η ανάγκη να φας λόγω ζέστης και σκόνης», αναφέρουν σε μήνυμά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι δύο αθλητές.

Υπογραμμίζουν πως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν είναι η διαχείριση του νερού. «Τα παγούρια αδειάζουν διαρκώς. Το νερό είναι πολύ ζεστό και δεν ξεδιψάμε, είναι δύσκολη η αναζωογόνηση μετά το τέλος του ημερήσιου αγώνα», σημειώνουν.

Οι δύο Μακεδόνες αθλητές μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης είχαν διανύσει 196,4 χιλιόμετρα. Απέμειναν ακόμη περίπου 44 χιλιόμετρα για να ολοκληρώσουν σήμερα τον αγώνα, ενώ θα τρέξουν επιπλέον 17 χιλιόμετρα για να ενισχύουν τη Unicef. Ελπίζουν σε μια καλή θέση, ώστε να αναδείξουν τα ελληνικά χρώματα σε έναν από τους πιο δύσκολους παγκοσμίως αγώνες δρόμου.

kasimis kai vezyrelis

stigmiotypo-agwna-2

To Top