ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι δύο στατιστικές κατηγορίες που κάνουν πλέον τη διαφορά στον Άρη

Στα τελευταία τρία παιχνίδια ο Άρης έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τα νούμερά του σε δύο στατιστικές κατηγορίες, κάτι που τον βοήθησαν να πάρει τις δύο σερί νίκες.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Μπορεί σε ατομικό επίπεδο να έχουν ξεχωρίσει κάποιοι παίκτες, ωστόσο η ομαδική δουλειά που γίνεται πλέον με τον Γιάννη Καστρίτη στην τεχνική ηγεσία αποτυπώνεται μέσα από την άνοδο των αριθμών σε δύο στατιστικές κατηγορίες.

Πρώτη και καλύτερη αυτή των κλεψιμάτων. Μέχρι την 10η αγωνιστική οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 55 κλεψίματα, ήτοι 5,5 ανά παιχνίδι. Στους τρεις τελευταίους αγώνες έχουν σχεδόν διπλασιάσει αυτόν τον μέσο όρο με συνολικά 31 κλεψίματα (7 με Κύμη, 15 με Ήφαιστο και 9 με Ρέθυμνο), κάτι που μεταφράζεται σε 10,3 ανά παιχνίδι!

Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή των διπόντων με το ποσοστό να ανεβαίνει από το 43,5% στο 50%. Στις δέκα πρώτες αγωνιστικές ο Άρης σούταρε 152/349 δίποντα, ενώ μόλις στις τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις είχε 51/102. Αυτό δείχνει πως ο Άρης έχει γίνει πιο αποτελεσματικός σε αυτόν τον τομέα, πετυχαίνοντας πλέον περισσότερα δίποντα σε σχέση με πριν (17 έναντι 15,2 μ.ο.), ενώ παράλληλα επιχειρεί και λιγότερες προσπάθειες σε αυτά (34 έναντι 34,9).

Ωστόσο απαιτείται ανάλογη συνέχεια, διάρκεια και ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση προκειμένου ο Άρης να πετύχει κι άλλες νίκες.

To Top