ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ελεύθεροι αξιόλογοι Έλληνες στο φετινό μεταγραφικό “παζάρι”…

Οι ελεύθεροι με προσόντα Έλληνες παίκτες είναι αρκετοί, αλλά μεγάλο μέρος αυτών είναι προχωρημένης μπασκετικής ηλικίας.

Ο Στράτος Περπέρογλου είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα. Μετά από δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα είναι έτοιμος να αλλάξει μπασκετική στέγη. Δεν λέμε και χώρα, γιατί είναι πιθανόν να μείνει στην Ισπανία. Βαλένθια και Μάλαγα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Μπορεί, όμως, και να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ τον είχε παίκτη στην Μπαρτσελόνα και τον θέλει πολύ.

Ο Αντώνης Φώτσης επίσης είναι ελεύθερος. Οπως έχει πει, θέλει να συνεχίσει στα 36του και το πιθανό είναι να βρεθεί και τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό. Απλά θυμίζουμε ότι πλέον διαθέτει και τουρκικό διαβατήριο, και στην Τουρκία, που δεν έχουν πολλούς ντόπιους παίκτες υψηλού επιπέδου, θα έχει τεράστια ζήτηση.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση. Υπό την έννοια ότι βρίσκεται τόσα χρονια στην Ούνιξ Καζάν και οι περισσότεροι τον βλέπουν να συνεχίζει εκεί στα 34 του χρόνια. Αφήστε, όμως, και ένα μικρό παραθυράκι μήπως αναζητήσει αλλού την μπασκετική του τύχη.

Ο Γιώργος Μπόγρης έκανε «πράγματα και θάματα» φέτος με την Τενερίφη και είναι περιζήτητος. Κατ’ αρχάς είναι στην ατζέντα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Από κει και πέρα, έχει «ενοχλήσεις» από Ρωσία και Τουρκία, ενώ είναι δεδομένο το ενδιαφέρον ισπανικών ομάδων. Ο ίδιος έχει θέσει ως προτεραιότητα να παίξει σε ομάδα Εuroleague.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έγινε ο πρώτος Ελληνας παίκτης, που αγωνίστηκε στην Κίνα. Στη συνέχεια επέστρεψε στην ΑΕΚ, αλλά τα πράγματα δεν λειτούργησαν, όπως την πρώτη του χρονιά. Θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να συνεχίσει στην ΑΕΚ, οπότε το πιο πιθανό είναι να βρεθεί και του χρόνου στο εξωτερικό.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κατέγραψε θετική σεζόν με την Ανδόρρα και κυρίως βελτίωσε πράγματα στο παιχνίδι του. Είναι στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, αλλά μάλλον θα παίξει και του χρόνου μακριά από την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Αθηναίου θα φύγει από τον Ολυμπιακό, θέλει να παίξει στην Γερμανία, αλλά η ΑΕΚ τον περιμένει.

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου έχει μία ακόμη χρονιά στο Wake Forest. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον θέλουν. Η φημολογία αναφέρει ότι θα ολοκληρώσει τη παρουσία του στο Wake Forest και ύστερα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ο Ιωάννης Δημακόπουλος ολοκλήρωσε την κολλεγιακή του θητεία και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο θηριώδης σέντερ, γιος του Δημήτρη, παλαίμαχου άσου του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αναμένεται να βρεθεί σε κάποια μικρομεσαία ομάδα της Α1.

Ο Μάικ Μπράμος αναμένεται να συνεχίσει στο εξωτερικό (πάει τώρα να πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία με την Βενέτσια), ο Ιαν Βουγιούκας λογικά θα βρίσκεται και του χρόνου στην Λοκομοτίβ Κουμπάν (έχει συμβόλαιο, που πρέπει να το ανανεώσουν οι Ρώσοι μέχρι τις 30 του τρέχοντος μηνός), οι Λεωνίδας Κασελάκης και Δημήτρης Κατσίβελης, που ήταν στην Αστάνα, είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Τέλος, υπάρχουν και οι ομογενείς, ο Ζακ Ογκαστ και ο Ναζ Mήτρου-Λονγκ. Ο Ογκαστ θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ. Θα συμμετάσχει στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας με τους Χιτ, αλλά θεωρείται δύσκολο να βρει συμβόλαιο. Επομένως, λογικά θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Φέτος έπαιξε στην Τουρκία με την Ουσάκ Σπορτίφ. Ο Μήτρου-Λονγκ δεν έχει πάρει ακόμη το ελληνικό διαβατήριο. Στο ΝΒΑ είναι απίθανο να παίξει, λόγω προσόντων, οπότε κι αυτός αναμένεται να πάρει τον δρόμο για την Ευρώπη.

 

To Top