Οι ελληνικές εκκρεμότητες σε βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ και μπάσκετ γυναικών λόγω του κορωνοϊού

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει βάλει… λουκέτο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (covid-19). Οι μοναδικοί αθλητές που εξαιρούνται είναι εκείνοι που συμμετέχουν στην Ολυμπιακή προετοιμασία και αυτοί με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Τα φώτα πέφτουν στα επαγγελματικά σπορ, όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά υπάρχουν και τα υπόλοιπα ομαδικά σπορ στα οποία συμμετέχουν και οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας. 

H Volleyleague (ημιεπαγγελματικό), η Α1 γυναικών (βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ, μπάσκετ), η Α1 ανδρών στο πόλο ανδρών και η Handball Premier σταμάτησαν πριν από λίγες ημέρες και οι διοικήσεις των ομοσπονδιών και της λίγκας (βολεϊ) περιμένουν τις εξελίξεις στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό και θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Το σίγουρο είναι ότι καμία ομοσπονδία δεν θέλει να βάλει… παύλα στο πρωτάθλημα ή το Κύπελλο της περιόδου 2019-20 και θα εξαντλήσουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν.

Δύσκολα θα δούμε δράση σ’ αυτά τα σπορ και μέσα στον Απρίλιο τα πρωταθλήματα όμως πρέπει να ολοκληρωθούν.

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε όλες τις εκκρεμότητες σ’ αυτά τα σπορ και σας παρουσιάζει τα “χρωστούμενα” ανά άθλημα:

Volley League (Βόλεϊ Ανδρών) 

Το πρωτάθλημα διακόπηκε στην 16η αγωνιστική. Απομένουν άλλες 2 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ αλλά και τα πλέι άουτ.

Μετά από 16 αγώνες στην 1η θέση είναι ο Ολυμπιακός με 41β και στη 2η ο ΠΑΟΚ με 39.

Στο βόλεϊ ανδρών εκκρεμεί και το Final-4 του Κυπέλλου που ήταν να διεξαχθεί στη Σύρο (13-14/3) με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Φοίνικα Σύρου και της Κηφισιάς.

Το Κύπελλο διοργανώνει η ΕΟΠΕ. Πάντως την Δευτέρα η ΕΣΑΠ έχει τηλεδιάσκεψη και ήδη εξετάζουν να παραταθεί η σεζόν έως τις 15/6.

Καμία ελληνική ομάδα δεν έχει πλέον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Α1 Γυναικών (Βόλεϊ)

Το πρωτάθλημα είναι στην 19η ημέρα του και απομένουν άλλες 3 για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Φυσικά μετά θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ.

Πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 57β και ακολουθεί με 49β ο ΑΟ Θήρας.

Δεν έχει διεξαχθεί και το Final-4 του Κυπέλλου με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του ΑΟ Θήρας.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ και έχει μπροστά του δυο παιχνίδια με την γαλλική Μπεζιέ.

Η  CEV έχει αναστείλει την δράση στην Ευρώπη έως τα μέσα Μαϊου.

Α1 Ανδρών (Πόλο) 

Το πρωτάθλημα πόλο Ανδρών της Α1 θέλει ακόμη 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ως προς την κανονική περίοδο του.

Έχουν διεξαχθεί 18 αγωνιστικές και στην 1η θέση είναι ο Ολυμπιακός (αήττητος) με 52β και ακολουθεί η Βουλιαγμένη με 47β.

Μετά από το τέλος της κανονικής περιόδου υπάρχουν πλέι οφ αλλά και πλέι άουτ στα οποία συμμετέχουν όλες οι ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει και στην Ευρώπη και στο Champions League. H κανονική περίοδο θέλει ακόμη 4 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ενώ ακολουθεί το Final-8 που είναι προγραμματισμένο για τις 5-7/6.

Στο Final-8 που έχει αναλάβει η Γένοβα θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην νεότερη ανακοίνωση της FINA το προ ολυμπιακό τουρνουά των ανδρών θα διεξαχθεί 31/5-7/6!

Ένα σενάριο που εξετάζουν στη LEN είναι εάν ξεκινήσει μετά τις 15/5 το Champions League οι ομάδες να προκριθούν στο Final-8 με βάση την βαθμολογία των 10 αγωνιστικών.

Το Κύπελλο Ανδρών ολοκληρώθηκε στη Χίο με νικητή τον Ολυμπιακό.

Α1 Γυναικών (Πόλο)

Πριν από την διακοπή είχε ξεκινήσει η Γ’ φάση του πρωταθλήματος. Έχει διεξαχθεί μόλις μια αγωνιστική και απομένουν άλλες 9! Δεν έχουν ξεκινήσει καν οι αγώνες του Β΄ομίλου ενώ θα ακολουθήσουν και τα πλέι οφ.

Στην πρώτη θέση είναι ο Ολυμπιακός (αήτττητος) και ακολουθεί η Βουλιαγμένη.

Δύσκολα θα βγει το πρόγραμμα έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από την ΚΟΕ. Σε εκκρεμότητα είναι και το Κύπελλο.

Επίσης τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Βουλιαγμένη συνεχίζουν στην Ευρώπη. Οι δυο ελληνικές ομάδες έχουν παίξει τον πρώτο “εμφύλιο” στα προημιτελικά με νικητή τον Ολυμπιακό.

Απομένει ο δεύτερος προημιτελικός. Όποια ομάδα περάσει θα παίξει στο Final-4 της Euroleague και η χαμένη στο Final-4 του Len Trophy.

Άρα οι ελληνικές ομάδες έχουν άλλους 3 αγώνες στην Ευρώπη. Φυσικά απομένει ν’ αποφασιστεί και εάν θα διεξαχθεί προ ολυμπιακό τουρνουά.

Handball Premier (Χάντμπολ Ανδρών)

Απομένουν δυο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Handball Premier.

Το πρωτάθλημα διακόπηκε πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό που ίσως ξεκαθαρίσει τον πρώτο στην κανονική περίοδο.

Μετά από 18 αγώνες η ΑΕΚ είναι ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στην κορυφή έχοντας από 38β. Απομένουν φυσικά και οι αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Σε εκκρεμότητα είναι ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Διομήδη Άργους που είναι μονός.

Επίσης η ΑΕΚ έχει προκριθεί στους “8” του Τσάλεντζ Καπ και έχει μπροστά της δυο αγώνες με την ρουμανική Ποτάισα.

Α1 Γυναικών (Χάντμπολ)

Το πρωτάθλημα θέλει άλλες 3 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και μετά ακολουθούν τα πλέι οφ τίτλου με τις δυο πρώτες ομάδες.

Μετά από 16 αγώνες στην 1η θέση είναι ο ΠΑΟΚ (αήττητος). Το Κύπελλο ολοκληρώθηκε με νικητή τον ΠΑΟΚ.

A1 Γυναικών (Μπάσκετ)

Απομένουν 2 αγώνες για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και θ’ ακολουθήσουν τα πλέι οφ.

Στην 1η θέση μετά από 20 αγώνες είναι ο Ολυμπιακός που είναι μάλιστα και αήττητος.

Στο Κύπελλο δεν έχουν διεξαχθεί οι δυο ημιτελικοί (Ολυμπιακός-Επερίδες, Ελευθερία Μοσχάτου-Παναθηναϊκός) αλλά και ο τελικός.

To Top