Οι ενισχύσεις, ο… συνωστισμός και τα αποδυτήρια

Καλό υπόλοιπο ημέρας όπου και αν είστε ότι και αν κάνετε. Η κουτσουρεμένη τρίτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Κερδισμένοι της αγωνιστικής ημέρας οι ομάδες  του Παναιτωλικού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ , του Παναθηναϊκού και των Ιωαννίνων. Ο ΟΦΗ και ο ΑΡΗΣ δεν αγωνίστηκαν λόγω της μη συμπλήρωσης των δύο κενών θέσεων που προέκυψαν έπειτα από τον οριστικό  υποβιβασμό των ομάδων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην Δέλτα Εθνική.

 

Είναι κουραστικό να αναφέρεται συνεχώς το ότι  οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα είναι τριτοκοσμικές και πρωτόγνωρες. Ας ελπίσουμε ότι την τέταρτη αγωνιστική θα υπάρχει δράση για όλες τις ομάδες λαμβάνοντας υπόψη πως  το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχιστεί είτε  με δεκατέσσερις είτε με δεκαέξι ομάδες. Αν ξεπεραστούν εγκαίρως τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν από την ανάγκη τροποποίησης του καταστατικού της SUPER LEAGUE  πιστεύω πως στην συνέχεια του πρωταθλήματος θα έχουμε δεκατέσσερις ομάδες.

 

mt 689121_FOTOGRAFHSH_ARHS_2011_2012_17-09-2011Ο υποβιβασμός της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου φέρνει, πιθανότατα, στο Κλεάνθης  Βικελίδης δύο ακόμα ποδοσφαιριστές. Τους Ούμπιντες και Σανκαρέ. Μαζί με τον Βράνιες που αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών το ρόστερ του ΑΡΗ θα αποτελείται από 34 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες. Ο αριθμός των τριάντα ενός  ποδοσφαιριστών είναι αρκετά μεγάλος ακόμα και αν δεχτούμε πως οι δέκα από αυτούς είναι νεαροί που είτε αποκτήθηκαν με μεταγραφή από ομάδες μικρότερων κατηγοριών είτε προωθήθηκαν από τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου.

 

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των αποδυτηρίων ιδιαίτερα  όταν έχεις να κάνεις με άτομα που προέρχονται από έντεκα διαφορετικές χώρες.

 

Ενθαρρυντικό σημείο για τη συνοχή των αποδυτηρίων το ότι οι περισσότεροι από τους ξένους είναι ισπανόφωνοι και έτσι υπάρχει κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Το πρόβλημα όμως παραμένει και έχει να κάνει κυρίως με αυτούς που δεν αγωνίζονται, ειδικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. 

 

Ελπίζω πως στα αποδυτήρια του ΑΡΗ θα βρίσκονται πραγματικοί επαγγελματίες και όχι κακομαθημένα παιδιά που θα βάζουν τον προσωπικό τους εγωισμό πάνω από το συμφέρον της ομάδας.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε καλά και να μην σταματάτε λεπτό να ονειρεύεστε και να δημιουργείτε.

 

 

To Top