Οι… εννιάρες της Premier League και τα ρεκόρ που ισοφάρισε η Λίβερπουλ

Σε ένα εφιαλτικό για την Μπόρνμουθ απόγευμα, η Λίβερπουλ επικράτησε αυτής με 9-0 στο «Άνφιλντ».

Η ομάδα του Κλοπ, που δεν σταματά να «γεννάει» ρεκόρ , κατάφερε να… ξεπεράσει τον εαυτό της, αφού το συγκεκριμένο σκορ είναι το μεγαλύτερο που έχει πετύχει στην ιστορία της σε επίπεδο Premier League. Παρ’ όλα αυτά, οι «reds» έχουν επικρατήσει ξανά με το ίδιο σκορ πριν από 32 χρόνια και πάλι στο τέταρτο παιχνίδι της σεζόν!

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική που έχει «φιλοδωρήσει» με εννέα τέρματα κάποια ομάδα στο αγγλικό πρωτάθλημα

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 9-0 (Πρώτη Κατηγορία Αγγλίας)

12 Σεπτεμβρίου 1989. Η Λίβερπουλ υποδέχεται στο «Άνφιλντ» την Κρίσταλ Παλας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού Πρωταθλήματος. Με τον θρυλικό Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της και ποδοσφαιριστές που αποτελούν μέχρι και σήμερα σημεία αναφοράς του συλλόγου, όπως ο Ίαν Ρας, ο Άλαν Χάνσεν, ο Τζον Μπαρνς αλλά και ο απροσπέλαστος Μπρους Γκρόμπελαρ, καταφέρνει να πετύχει μια εντυπωσιακή νίκη απέναντι στους αετούς του Λονδίνου.

Τελικό σκορ; 9-0. Σκόρερς στην εν λόγω αναμέτρηση χρίστηκαν ο Στιβ Νίκολ (2 γκολ), ο Στιβ Μακμέιχον, ο Ίαν Ρας, ο Γκάρι Γκιλέσπι, ο Πίτερ Μπέρντσλι, ο Τζον Όλντριτζ, ο Τζον Μπαρνς και ο Γκλεν Χάισεν.

Μάλιστα η Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν στέφθηκε πρωταθλήτρια για 17η φορά στην ιστορία της.

Και εγένετο… Premier League

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα οι «Reds» δεν κατέχουν το «μονοπώλιο» στην επίτευξη εννέα τερμάτων στην Premier League, αφού το 9-0 έχει ξαναγραφτεί σε φωτεινό πίνακα του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίπσουιτς 9-0

Σε μια χρονιά που το τρόπαιο κατέληξε στo «’Ίγουντ Παρκ» και την Μπλάκμπερν (1994/95) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον υποδέχθηκε στο ιστορικό «Όλντ Τραφορντ» την Ίπσουιτς.

Eφυγαν από το γήπεδο έχοντας παραβιάσει εννιά φορές την εστία του Κρεγκ Φόρεστ, με τον Άντι Κόουλ να σκοράρει πέντε φορές, τον Μαρκ Χιουζ δύο, ενώ από μια φορά βρήκαν δίχτυα ο Πολ Ινς και ο Ρόι Κιν.

Σαουθάμπτον – Λέστερ 0-9

Ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια που εν τέλει κατέληξε σε περίπατο ήταν εκείνο της σεζόν 2019/20 στο «Σεντ Μέρις». Η Σαουθάμπτον υποδέχθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή τη Λέστερ, με της «αλεπούδες» να… καταχράζονται τη φιλοξενία των «αγίων» αφού τους συνέτριψαν με 9-0.

Σκόρερς για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς χρίστηκαν από τρείς φορές ο Αγιόθε Πέρες και ο Τζέιμι Βάρντι, ενώ γκολ πέτυχαν και οι Μπεν Τσίλγουελ, Τζέιμς Μάντισον και Γιούρι Τίλεμανς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 9-0

Για δεύτερη φορά τόσο η Γιουνάιτεντ όσο και η Σαουθάμπτον πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να «γράφει» 9-0.

Έτσι λοιπόν, στις 2 Φεβρουαρίου του 2021 και στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ισοφάρισε τη μεγαλύτερη νίκη της μετά από 26 χρόνια.

Άαρον Γουάν Μπισάκα, Μάρκους Ράσφορντ, Έντισον Καβάνι, Αντονί Μαρσιάλ με δύο, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Μπρούνο Φερνάντες, Ντάνιελ Τζέιμς, αλλά και Γιαν Μπέντναρεκ με αυτογκόλ ήταν οι «συντελεστές» της νίκης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Υπάρχει και… bonus

H μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει ενώ έχει δεχθεί 9 τέρματα σε αναμέτρηση της Premier League, ήταν η… ξεχασμένη πλέον Γουίγκαν τη σεζόν 2009/10.

Εκείνο το βράδυ του Νοεμβρίου χρέη «εκτελεστών» είχαν οι ποδοσφαιριστές της Τότεναμ που επικράτησαν με 9-1.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Ζερμέιν Ντεφόε σκόραρε πέντε φορές, ο Πίτερ Κράουτς δύο, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν ο Nτέιβιντ Μπέντλεϊ, ο Ζλάτκο Κράνιτσαρ και ο Άαρον Λένον. Για την Γουίγκαν το γκολ της τιμής πέτυχε ο Πολ Σέρνερ.

*Η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει 10 γκολ σε ένα ματς, ήταν η Φούλαμ το 1963, όταν επικράτησε με σκορ 10-1 της Ίπσουιτς στην «Βοxing Day» για την πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top