Οι ενστάσεις του Παπαδόπουλου στην υπόθεση του άρθρου 99

O νομικός Kώστας Παπαδόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για την απορριπτική απόφαση για το άρθρο 99, για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, αλλά για το πόσες πιθανότητες έχει να γίνει δεκτή μια νέα αίτηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

 Στην αρχική του τοποθέτηση, έδωσε μια νομική κατεύθυνση για το τι γίνεται από εδώ και πέρα: «Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απορριπτική απόφαση, έγιναν λάθη. Διαβάζω ότι η ΠΑΕ θα καταθέσει έφεση. Πραγματικά εκπλήσσομαι γιατί δεν είναι δυνατόν να καταθέσεις ένσταση εναντίον μια απορριπτικής απόφασης. Μετά θα καταθέσουν νέα αίτηση. Δε γίνεται να ζητήσεις αναστολή εκτέλεσης της απόφασης. Τα λάθη που είχαν γίνει, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Το να μην μπορούσαν να υπολογίσουν το 60%, είναι ένα παιδαριώδες λάθος. Όλοι κάνουν κάποια λάθη. Αλλά, τόσα πολλά σε μια απόφαση; Δε ξέρω».

 Για τους λόγους της απορριπτικής απόφασης και τη σύνδεση με το αγωνιστικό, είπε: «Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα διέρχεται έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο. Αυτό που έχει προβληματίσει είναι οι πολλοί λόγοι της απόρριψης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και το αγωνιστικό. Είναι αβέβαιη η παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Όταν συνδέονται αυτά τα δύο πράγματα, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να προσπεραστεί αυτός ο σκόπελος, αν γίνει ένα αίτηση»

 Για το τι πρέπει να γίνει, μετά την αρνητική απόφαση, ανέφερε: «Τώρα πρέπει να καταθέσουμε νέα αίτηση. Να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε και να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις. Να γίνει μια στερεή δουλειά για να έχουμε βάσιμες ελπίδες να πείσουμε ότι ο Άρης μπορεί είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση».

 Για το αν υπάρχουν ευθύνες των δικηγόρων που χειρίστηκαν την υπόθεση, σημείωσε: «Ευθύνη έχεις από τη στιγμή που πηγαίνεις προετοιμασμένος και δε δίνεις σε κάποια πράγματα τη βαρύτητα που έπρεπε. Ιδιαίτερα, ευθύνη υπάρχει όταν εκπροσωπείς τον Άρη. Χρειάζεται αγώνας για να πείσουμε το δικαστήριο ότι έκανε λάθος. Πρέπει να προβάλλουμε άλλους ισχυρισμούς εναντίον της απόφασης που βγήκε, για να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις».

 Για το λόγο που απομακρύνθηκε από τη διαδικασία της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99, τόνισε: «Ο λόγος ήταν ότι υπήρχε πιθανότητα να πετύχουμε και αναδεικνυόταν ο Σκόρδας. Κάποιοι φοβόνταν ότι θα πετύχουμε. Μάλιστα, μας είπαν ότι η αίτησή μας ήταν ανεπαρκής. Με αυτή τη δικαιολογία, μας αφαιρέθηκε η εντολή. Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προοπτικές και ήμασταν στα πλαίσια του νόμου.

To Top