ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι επικές ανατροπές στο Champions League (videos)

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε κάτι ασύλληπτο το βράδυ της Τετάρτης αφού πέτυχε την επικότερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League. 

Δεν είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στο Champions League ως τώρα. Κανένας δεν πίστεψε μετά το 4-0 υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να το γυρίσει και να πάρει την πρόκριση. Κανένας εκτός από τους παίκτες των «μπλαουγκράνα» που πέτυχαν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τα ηνία μέχρι το βράδυ της Τετάρτης κρατούσε η Λα Κορούνια από τη σεζόν 2003/04 όταν είχε καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της 4-1 από τη Μίλαν στην Ιταλία, παίρνοντας την πρόκριση μέσα στην έδρα της με το επικό 4-0.

Μερικά χρόνια πιο πίσω και συγκεκριμένα τη σεζόν 1999/00, η Μπαρτσελόνα είχε πάρει μια μεγάλη πρόκριση επί της Τσέλσι, ανατρέποντας τα πάντα μέσα στο «Καμπ Νου».

Το SDNA με αφορμή την επική ανατροπή της Μπαρτσελόνα σας θυμίζει τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Champions League.
1999/00 (Προημιτελικά)
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 3-1
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 5-1

Στο πρώτο ματς της φάσης των «8» εκείνης της διοργάνωσης, η Τσέλσι είχε κατατροπώσει την Μπαρτσελόνα μέσα στο Λονδίνο, με τα δύο γκολ του Φλο και το ένα του Τζόλα. Η Μπαρτσελόνα είχε καταφέρει να μειώσει με το γκολ του Φίγκο, το οποίο τελικά αποδείχθηκε «χρυσό».

Στον επαναληπτικό η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τα γκολ των Ριβάλντο και Φίγκο, κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση, αλλά ο Φλο μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Στο 83΄ ο Γκαρσία έκανε το 3-1, στέλνοντας το ματς στην παράταση και εκεί ο Ριβάλντο και ο Κλάιφερτ με δύο γκολ έκαναν το 5-1 και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Καταλανών.

2003/04 (Προημιτελικά)
Μίλαν-Λα Κορούνια 4-1
Λα Κορούνια-Μίλαν 4-0

Η ιστορικότερη σειρά αναμετρήσεων μέχρι τον χθεσινό θρίαμβο της Μπαρτσελόνα. Η Λα Κορούνια θα προηγηθεί νωρίς στην Ιταλία με τον Παντιάνι, αλλά η Μίλαν θα το γυρίσει και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο. Μέσα σε 8 λεπτά (45΄-53΄) οι «ροσονέρι» θα πετύχουν τέσσερα γκολ με τους Κακά (2), Σεφτσένκο, Πίρλο και η Μίλαν θα πάει με τον αέρα του 4-1 στην Ισπανία.

Ο επαναληπτικός ωστόσο, θα εξελιχθεί σε παρωδία για τη Μίλαν. Ήταν την εποχή που το «Ριαθόρ» έγερνε και η Λα Κορούνια θα κάνει την ολική ανατροπή. Ο Παντιάνι θα ανοίξει νωρίς το σκορ και οι Βαλερόν, Λούκε θα κάνουν το 3-0 από το ημίχρονο κιόλας. Ο Φραν στο 76΄ θα δώσει διαστάσεις θριάμβου σε μια ιστορική ανατροπή.

Προημιτελικά
Ρεάλ Μαδρίτης-Μονακό 4-2
Μονακό-Ρεάλ Μαδρίτης 3-1

Η σεζόν 2003/04 ήταν η σεζόν των ανατροπών καθώς η Μονακό κατάφερε να πετάξει εκτός συνέχειας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» επικράτησε 4-2 στο πρώτο ματς στην Ισπανία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με το γκολ του Σκιλασί. Ελγκέρα, Ζιντάν, Ρονάλντο και Φίγκο έβαλαν μπροστά τη Ρεάλ με 4-1 αλλά ο Μοριέντες μείωσε σε 4-2, ένα γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό για την Μονακό εν όψει της ρεβάνς.

Στον επαναληπτικό ο Ραούλ άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ και όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα της Μαδρίτης θα πάρει την πρόκριση. Ωστόσο, οι Γάλλοι είχαν άλλα σχέδια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ζιουλί έκανε το 1-1 και στην επανάληψη ο ίδιος παίκτης και ο Μοριέντες διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, το οποίο έδωσε την πρόκριση στην Μονακό.

2011/12 (Φάση 16)
Νάπολι-Τσέλσι 3-1
Τσέλσι-Νάπολι 4-1

Από την κόλαση στον παράδεισο επέστρεψε η Τσέλσι το 2012 όπου έφτασε στο τέλος στην κορυφή της Ευρώπης. Στους «16» βρήκε απέναντί της τη Νάπολι και στο πρώτο ματς αν και προηγήθηκε μέσα στην Ιταλία με τον Μάτα, έχασε τελικά με 3-1, με τα γκολ των Λαβέτσι (2) και Καβάνι.

Στη ρεβάνς ο Ντρογκμπά άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι και ο Τέρι έκανε το 2-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ιλνέρ «πάγωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ» αλλά ο Λάμπαρντ με πέναλτι έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί ο Ιβάνοφ έδωσε μια ιστορική πρόκριση στην Τσέλσι.

2013/14 (Φάση 16)
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ. 2-0
Μάντσεστερ Γ.-Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το θαύμα εκείνη τη σεζόν αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Φαν Πέρσι. Οι «ερυθρόλευκοι» με τα γκολ του Τσόρι και του Κάμπελ επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σκορ αυτό σε συνδυασμό με την κακή αγωνιστική κατάσταση της αγγλικής ομάδας, έδιναν πολλές ελπίδες στον Ολυμπιακό.

​Παρόλα αυτά ο Φαν Πέρσι είχε διαφορετική άποψη. Ο Ολλανδός μέσα σε 52 λεπτά σημείωσε τρία γκολ, όσα δηλαδή χρειαζόταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φτάσει σε μια δύσκολη πρόκριση απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας.

2014/15 (Προημιτελικά)
Πόρτο-Μπάγερν 3-1
Μπάγερν-Πόρτο 6-1

Λίγο έλειψε εκείνη τη σεζόν να γίνει η μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση. Η Πόρτο με πρωταγωνιστή τον Κουαρέσμα που σημείωσε δύο γκολ και με ενα τρίτο του Μαρτίνεζ επικράτησε 3-1 της Μπάγερν που είχε μειώσε σε 2-1 με τον Τιάγκο.

Ο επαναληπτικός αποδείχθηκε παράσταση για έναν ρόλο. Η Μπάγερν βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ και με τα γκολ των Τιάγκο, Λεβαντόφσκι (2), Μπόατενγκ, Μίλερ και Αλόνσο, διέλυσε με 6-1 την Πόρτο, η οποία πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Μαρτίνεζ.

2015/16 (Προημιτελικά)
Βόλφσμπουργκ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-0
Ρεάλ Μαδρίτης-Βόλφσμπουργκ 3-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε πέρυσι τον 11ο τίτλο της αλλά στα προημιτελικά τα χρειάστηκε με αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ. Η γερμανική ομάδα στο πρώτο ματς πήρε τη νίκη στην έδρα της με 2-0, χάρη στα γκολ των Ροντρίγκεζ και Άρνολντ και όλα έδειχναν ότι η ρεβάνς δεν θα ήταν εύκολη για τη Ρεάλ.

Τελικά ο επαναληπτικός στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετατράπηκε σε προσωπικό σόου του Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ, όσα δηλαδή χρειαζόταν η ομάδα του για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

To Top