Οι επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος Μπάσκετ του Άρη

Τέσσερις θα είναι οι επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος μπάσκετ του Άρη, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/8) ο σύλλογος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και το ARIS Elite Basketball Program είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν τους επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος Μπάσκετ του συλλόγου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΚΑΣ: Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος και Τμημάτων Υποδομής.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ: Τεχνικός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγράμματος και Υπεύθυνος Recruiting.

ΦΟΙΒΟΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών και προαγωνιστικών τμημάτων.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπεύθυνος Ακαδημιών.

Οι Ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής του Α.Σ. ΑΡΗΣ, είναι βασικός «αιμοδότης» της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και ευρύτερα του ελληνικού μπάσκετ, με συνέπεια, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ο ΑΡΗΣ είναι η πρώτη ομάδα σε ανάδειξη και καθιέρωση νέων αθλητών. Ενδεικτικά, μόνο την τελευταία δεκαετία έχει κάνει επαγγελματίες στην Basket League περισσότερους από 17 αθλητές που προέρχονται από το αναπτυξιακό πρόγραμμά του.

Η περαιτέρω εξέλιξη και η πρόοδος της παραγωγικής διαδικασίας είναι ο στόχος που έχουν βάλει οι διοικητικοί υπεύθυνοι των τμημάτων. Με γνώμονα τον παραπάνω στόχο, στελεχώνεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα με τους κορυφαίους επικεφαλής, οι οποίοι θα προπονούν, θα συντονίζουν και θα επιβλέπουν καθημερινά όλους τους νέους αθλητές των τμημάτων, από τις μικρότερες ηλικίες των 5-6 ετών, μέχρι τους εφήβους που θα προετοιμάζονται για να γίνουν επαγγελματίες.

Η επιλογή των κορυφαίων στο χώρο προπονητών έγινε με βασικά κριτήρια την αγάπη για το άθλημα, τη διαπαιδαγώγηση των νέων αθλητών, τη δυνατότητα καθοδήγησης – μετάβασης στο επαγγελματικό μπάσκετ και φυσικά την αδιαμφισβήτητη αξία και εμπειρία τους στον χώρο. Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του αναπτυξιακού προγράμματός μας και θέλουμε να ευχηθούμε υγεία σε όλους.

To Top