ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι ηγέτες Κάουαν-Χάνλαν και η άμυνα που ποντάρουν στον Άρη

Δεύτερη φιλική νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε χθες ο Άρης, έχοντας ξανά για πρωταγωνιστές τους Άντονι Κάουαν Τζούνιορ και τον Ολιβιέ Χάνλαν.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 85-71 της ΜΖΤ Σκοπίων με τους δύο Αμερικανούς περιφερειακούς να σκοράρουν συνολικά 46 πόντους (24 ο Κάουαν και 22 ο Χάνλαν), κάτι παραπάνω από τους μισούς της ομάδας.

Αμφότεροι και στην πρώτη φιλική νίκη του Άρη επί της Πέλιστερ με 91-71 ήταν ξανά οι επιθετικοί ηγέτες της ομάδας, πετυχαίνοντας σε εκείνο το ματς 44 πόντους συνολικά (26 ο Κάουαν και 18 ο Χάνλαν).

Μπορεί το δείγμα των δύο φιλικών να είναι πολύ μικρό, ωστόσο φαίνεται πως εκτός του Χάνλαν, ο οποίος αναμενόταν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, και ο Κάουαν μπορεί να αποτελέσει βασικό επιθετικό όπλο στα χέρια του Γιάννη Καστρίτη, καθώς ως τώρα είναι ο πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» και εκείνος που δείχνει πως μπορεί να αλλάζει ισορροπίες.

Πέραν των δύο Αμερικανών που ξεχώρισαν ξανά, εντύπωση προκάλεσε το… αμυντικό ξέσπασμα του Άρη στο χθεσινό φιλικό. Με δυνατή και αποτελεσματική άμυνα ο Άρης δεν δέχθηκε πόντο μετά το 43-47 και με σερί 18-0 απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας μέχρι το φινάλε, δείχνοντας πως και η ομάδα δουλεύει και ποντάρει πάνω και σε αυτό το κομμάτι.

“Βγάλαμε πολλή ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα από την άμυνά μας είχαμε πολλά κλεψίματα και εύκολους πόντους” στον αιφνιδιασμό” σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του το μέλος του τεχνικού τιμ, Βαγγέλης Σπυρίδης.

Ακόμα περισσότερα συμπεράσματα θα βγουν στο επόμενο και σαφώς πιο δυνατό φιλικό απέναντι στον Ηρακλή, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη στο Ιβανώφειο.

To Top