Οι ΗΠΑ το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20, τέταρτη στον κόσμο η Εθνική

Οπως και στη φάση των ομίλων, έτσι και στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ20 στην Ρουμανία, οι ΗΠΑ κέρδισαν την εθνική μας ομάδα με σκορ 11-6 και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.
Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη περίοδο οι διαιτητές ευνόησαν τους Αμερικανούς (δεν έδωσαν καθαρό φάουλ στον φουνταριστό μας στο 0-1 ενώ πήγε να σκοράρει, ούτε βούλιαγμα μπάλας στον Ντοντ όταν έκανε το 0-2), με αποτέλεσμα να έχουν ένα πρώτο προβάδισμα.

Ο Γεωργαράς μείωσε με πέναλτι, αλλά εκεί άρχισαν οι αποβολές στην ελληνική ομάδα, με τους Αμερικανούς να σκοράρουν στον παραπάνω και να κλείνουν το πρώτο οκτάλεπτο με το υπέρ τους 4-1. Η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι σε νεκρό χρόνο, αλλά οι διαιτητές βλέποντας το var αποφάσισαν πως ήταν… εκπρόθεσμο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο κέρδισε νέο πέναλτι ο Σπάχιτς (τρομερή δουλειά από τη θέση του φουνταριστού) με τον Αλμυρά να μειώνει σε 4-2, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο ΜακΦάρλαντ σκόραρε για τους Αμερικανούς. Η Εθνική στον παραπάνω έκανε βεβιασμένες επιθέσεις χωρίς αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να πάει στο ημίχρονο χάνοντας με 6-2.
Το πρώτο γκολ για την Ελλάδα που δεν ήρθε με πέναλτι, σημειώθηκε από τον Γεωργαρά στα 2:20 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και ένα λεπτό μετά ο Σπάχιτς που μείωσε σε 4-7, με το οποίο πήγε στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Ομως στο πρώτο λεπτό της περιόδου, οι Αμερικανοί σκόραραν δύο φορές και ουσιαστικά κλείδωσαν εκεί το χάλκινο μετάλλιο. Να σημειωθεί πως η ελληνική ομάδα έπαιζε χωρίς τον κορυφαίο της παίκτη, τον Γκίλλα, που στον ημιτελικό αποβλήθηκε με κόκκινη.

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 6-11
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 2-1, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Σιαμάς Χρ., Μπιτσάκος Χρ. 1, Πούρος, Σπάχιτς 2, Λασκαρίδης, Ηλιόπουλος.

ΗΠΑ: Πράις, Ντοντ Τ. 1, ΜακΦάρλαντ 1, Γουάτσον 1, Μάρτιν, Λίχτι 3, Κάρσον 1, Ντοντ Ρ. 2, Σνάιντερ, Ολ, Καστίγιο 1, Μουντέλιους 1, Τέμκιν, Ρόου.

To Top