ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Θάντερ ολοκλήρωσαν το μπρέικ, απέκλεισαν τους Σπερς με 4-2! (video + photos)

Η Oklahoma City ήταν σαρωτική, μετέτρεψε σε περίπατο τον 6ο αγώνα με τους Spurs (113-99) και προκρίθηκε στους τελικούς της Δύσης!

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από τη συντριβή της Thunder με 32 πόντους διαφορά στο San Antonio. Κι όμως, μοιάζει σαν να έχει περάσει μία αιωνιότητα… Η Oklahoma City έφερε τα πάνω κάτω στη σειρά και όταν κλήθηκε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από συνεπής. Προηγήθηκε ακόμα και με 28 πόντους διαφορά, νίκησε εύκολα τους Spurs 113-99και επιστρέφει στους Τελικούς της Δύσης, οι οποίοι θα αρχίσουν τη Δευτέρα στην Oracle Arena!

Ο Kevin Durant ήταν ξανά ο καταλύτης, ο οδηγός της Thunder, αφού ότι κι αν έκανε το San Antonio, έμοιαζε αδύνατο να τον συγκρατήσει. Ο “K.D.” πέτυχε 37 πόντους με 12/12 βολές και 12/24 σουτ, μάζεψε 9 ριμπάουντ και ήταν μαζί με τον Russell Westbrook (28 πόντοι, 12 ασίστ) οι δύο παίκτες που έβαλαν ξανά δυσεπίλυτους γρίφους στην άμυνα του γηρασμένου, κουρασμένου θαρρείς San Antonio. Οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά, πάντως, ήταν άλλοι.

Οι ρολίστες και η άμυνα έκαναν τη διαφορά

Η OKC μετέτρεψε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο σε μονόλογο και όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Μεγάλη συμβολή σε αυτό είχαν ο Steven Adams (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Andre Roberson (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ ο Serge Ibaka δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αλλά έκανε τρομερή δουλειά πάλι στο μαρκάρισμα του Aldridge (18 πόντοι, 14 ριμπάουντ). Όσο δε βρίσκονταν στο παρκέ ο Kanter και ο Waiters, μόνο καλά πράγματα γίνονταν για τους γηπεδούχους. Εν ολίγοις, οι ρολίστες έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην εύκολη βραδιά της Oklahoma City.

Στην αντίπερα όχθη, λίγα λειτουργούσαν καλά για το San Antonio. O Tim Duncan σημείωσε 19 πόντους, τα έδωσε όλα και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στη σειρά (ίσως και την τελευταία της καριέρας του) και ο Kawhi Leonard (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) πάλεψε όσο κανείς στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Parker δεν έπαιξε ρόλο στο ματς και ο περίφημος πάγκος των Spurs δεν προσέφερε απολύτως τίποτα επί τρία δωδεκάλεπτα.

Το τραγικό πρώτο ημίχρονο των Spurs

Στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς οι Spurs αποδείχθηκαν “λίγοι”. Απελπιστικά λίγοι. Έμειναν πίσω στο σκορ με 24 πόντους διαφορά από το ημίχρονο και ο βασικός λόγος δεν ήταν ούτε ο Durant, ούτε ο Westbrook -κι ας είχαν μαζί 31 πόντους- αλλά η ομαδική άμυνα της Thunder. Μία εξαιρετικά αφοσιωμένη και επιθετική άμυνα που κράτησε τα “σπιρούνια” στους 31 πόντους με 31,1% εντός πεδιάς στα πρώτα 24 αγωνιστικά λεπτά.

Η ομάδα του Gregg Popovich προηγήθηκε με 19-13 στο 8′ αλλά από εκεί και πέρα έμοιαζε σαν να είναι κολλημένη σε βάλτο. Στατική, δεν έβρισκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, σούταρε χωρίς αυτοπεποίθηση και είχε τους πάντες σε κακή βραδιά. Ακόμα δε κι όταν έβρισκε ελεύθερα σουτ, συνήθως δεν τα έβαζε. Το San Antonio ξεκίνησε το ματς με 9/16 σουτ και έχασε τα 24 από τα επόμενα 29 που επιχείρησε! Μοίρασε όλες κι όλες πέντε ασίστ και είχε 0/8 τρίποντα στα πρώτα 24 λεπτά…

Το ματς “τελείωσε” από νωρίς…

Οι Spurs ήταν τόσο κακοί, που ο Popovich ανακάτεψε τελείως το rotation. Άφησε τελείως εκτός αυτού τον Diaw! Δοκίμασε ακόμα και τους Marjanovic, Martin. Σήκωσε από πολύ νωρίς τον Kyle Anderson. Έπαιξε με δύο σέντερ. Με “τεσσάρι” τον Leonard. Τίποτα δεν έφερε αποτέλεσμα. Η Oklahoma City απέκτησε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση στην επίθεση μέσα από την άμυνα της, που έβαζε τα πάντα. Το σερί 14-0 που έκανε στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν απλά η αρχή. Ο εφιάλτης δεν είχε καν ξεκινήσει για τους Spurs.

Η ομάδα του Billy Donovan έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με επιμέρους 17-2, εκτόξευσε τη διαφορά στο +24 (55-31) και δεν τελείωσε εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 28 πόντους υπέρ της OKC, η οποία κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο, κέρδισε τις περισσότερες “χαμένες μπάλες”, έπαιζε με απείρως μεγαλύτερο πάθος, αυταπάρνηση, ενέργεια. Όσο κι αν προσπάθησε το San Antonio στην τέταρτη περίοδο να κάνει μία ιστορική ανατροπή (μείωσε τη διαφορά μέχρι τους 11 πόντους στο 45′), ο χρόνος δεν ήταν απλά αρκετός.

3_westbrook_spurs_lm_160512 1_roberson_spurs_lm_160512 1_fans_spurs_zb_160512 6_durant_spurs_nbs_160512 5_waiters_spurs_nbs_160512 4_roberson_spurs_nbs_160512 3_westbrook_spurs_nbs_160512 2_adams_spurs_nbs_160512

To Top