ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι Ιταλοί εκθειάζουν τον Μπεναλουάν για την φιλανθρωπική του δράση, ο ίδιος δηλώνει: “Έγινε… κίνημα”

Η φιλανθρωπική δράση του Γιοάν Μπεναλουάν στη Θεσσαλονίκη, έγινε θέμα στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα σε ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα της Φιορεντίνα.

Ο Τυνήσιος αμυντικός του Άρη έπαιξε στη Φλωρεντία στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-2016, ως δανεικός από τη Λέστερ. Έτσι η ιστοσελίδα violanews αναπαράγει το ρεπορτάζ της ilfattoquodiano.it που κάνει εκτενή αναφορά στην προσφορά του στους άστεγους (και όχι μόνο) της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο γεγονός ότι είναι υποψήφιος για σχετικό βραβείο της FifPro!

«Ο πρώην παίκτης της Φιορεντίνα, ζει σε μια πόλη που χτυπήθηκε από την κρίση του 2009, αλλά και από πυρκαγιές, εισβολές και σεισμούς. Βοηθάει τους φτωχούς. Όταν ο Τυνήσιος αμυντικός δεν αγωνίζεται στο γήπεδο, προσπαθεί να βοηθήσει τους άστεγους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δημοσίευμα.

Ο ίδιος δηλώνει από την πλευρά του: “Το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει μόνο το 50% της ζωής μου, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα χρήματα που φέρνει, είναι όλες οι πόρτες που μπορεί να ανοίξει στον κόσμο. Ξεκίνησα τη φιλανθρωπία όταν ήμουν στην Αγγλία, γιατί στην Αγγλία έχει πολύ κόσμο στο δρόμο. Το έκανα για τον εαυτό μου. Ήμουν με έναν φίλο. Τράβηξε μια φωτογραφία και μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο πολλοί είπαν ότι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ή να κάνουν κάτι παρόμοιο. Έτσι κατάλαβα ότι μπορούσαμε να ξεκινήσουμε ένα κίνημα. Τώρα, κάθε εβδομάδα, οκτώ με δέκα άτομα έρχονται μαζί μου. Φέρνουν ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, τα πάντα. Ας κάνουμε μια βόλτα στην πόλη και ας μοιραστούμε πράγματα. Μερικές φορές, μοιραζόμαστε μόνο μερικές λέξεις, γιατί οι άνθρωποι στο δρόμο χρειάζονται λόγια, για να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό”.

To Top