«Οι καινούριοι παίκτες θα δώσουν νέα πνοή στην ομάδα»

O Μπάμπης Μουστακίδης μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο του Άρη, ενώ σχολίασε τα νέα αποκτήματα και τη νέα πνοή που θα δώσουν στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε: «Απογοητεύτηκα όχι μόνο για το αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα, αλλά και γενικά για την κατάσταση που υπάρχει αγωνιστικά και εξωαγωνηστιικά στην ομάδα. Είναι δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι μετά από αυτά που επικρατούν αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι ανατρέψιμη. Οι άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα θα στηρίξουν τα παιδιά και τα καινούρια πρόσωπα ίσως φέρουν έναν νέο αέρα στον Άρη. Πιστεύω ότι ένα άμεσο θετικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο φάρμακο και για τους παίκτες και για αυτούς που είναι κοντά στην ομάδα. Έτσι θα κρατηθεί και η δυναμική του κόσμου. Το μόνο όπλο που έχει αυτή η στιγμή η ομάδα είναι ο κόσμος της».

 

Για την απόκτηση του Παπαστεριανού: «Οποιαδήποτε προσθήκη υπάρξει θα είναι σημαντική, το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι ο ποδοσφαιριστής, αλλά το αν θα γίνει η μεταγραφή. Η παρουσία ενός έμπειρου παίκτη θα δώσει στήριξη και πνοή στους υπόλοιπους. Η πίεση και το βάρος είναι μεγάλο και πέφτει στο πιο έμπειρους παίκτες. Οι λύσεις έχουν μειωθεί με την φυγή Έλσνερ και Ουντόζι και από εκεί και πέρα έλειπαν κάποιοι παίκτες στο ματς με τον Απόλλωνα που είναι βαρόμετρα. Ο Άρης χρειάζεται έναν παίκτη σαν τον Παπαστεριανό που θα γνωρίζει τους πιο πολλούς παίκτες και με την παρουσία του και την εμπειρία θα βοηθήσει τους υπόλοιπους».

 

Για τα νέα αποκτήματα, πρόσθεσε: «Όλοι οι νέοι παίκτες, και ο Μπουγαϊδης και ο Βλάχος, είναι παιδιά που έχουν παιχνίδια στην πλάτη τους και θα δώσουν άλλον αέρα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αυτή η αγωνιστική αλλαγή χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και τους παίκτες που μέχρι στιγμής σήκωσαν το βάρος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ένα κράμα όλων αυτών των παικτών θα δώσει περισσότερες λύσεις στο προπονητικό τιμ».

 

Για την στήριξη και τον κόσμο δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι. Η ομάδα προχωράει με αυτούς τους παίκτες και αυτούς που θα έρθουν. Υπάρχει απογοήτευση πρέπει όμως να στηρίξουμε την ομάδα γιατί η μόνη ελπίδα της είναι ο κόσμος της και η δυναμική του. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει άμεσα να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα για να στηριχτεί ο Άρης λίγο στα πόδια του».

 

Για την αμυντική λειτουργία ανέφερε: «Δεν είναι κάτι ανεξήγητο, αλλά είναι από τα πράγματα που ενοχλούνε, μια εξήγηση είναι ότι οι συνεχείς αλλαγές στην αμυντική διάταξη φέρνουν μια απειθαρχία. Η απειρία πολλές φορές παίζει το ρόλο της και η τεχνική ικανότητα του κάθε παίκτη στοιχίζει πολλές φορές. Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να βάλω ταμπέλες στο κάθε παίκτη. Εμένα με ενοχλεί πώς γίνεται το λάθος, με ενοχλεί η ευκολία με την οποία γίνεται, καθώς επίσης κι ότι δεν υπάρχει κάλυψη στις γραμμές όταν γίνει κάποιο λάθος. Αυτό το ξέρουν και οι άλλες οι ομάδες όταν παίζουν με τον Άρη και είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Η λύση είναι να προσπαθήσεις να μην γίνει και να το μην το κάνεις να φαίνεται τόσο έντονο».

 

Το σχόλιο του για την διαιτησία: «Άμα βάλεις τα πράγματα κάτω στατιστικά και αριθμούς ο Άρης είναι αδύναμος σε πολλά πράγματα. Στην αδυναμία που έχει η ομάδα αγωνιστικά, πολλοί έχουν πέσει πάνω της και την έχουν ρημάξει και μιλάω για την διαιτησία. Πολλά σφάλματα διαιτητικά έχουν στερήσει στην ομάδα βαθμούς. Βλέπουμε να γίνεται ένας γενικός βομβαρδισμός και από τους αντιπάλους και από τα διαιτητικά λάθη και αυτό δεν μπορεί να το υπερκεράσει».

 

Για την απόδοση των παικτών είπε:  Η βαθμολογική θέση και τα αρνητικά αποτελέσματα επηρεάζουν και δεν είναι εύκολο για κάθε παίκτη να μπαίνει με μια πίεση ψυχολογική στα παιχνίδια. Παίκτες που είχαν καλή παρουσία φέτος δεν έχουν την ίδια απόδοση και αυτό στοιχίζει, πέρσι υπήρχαν καλύτερες συνεργασίες και δεν είχαμε αυτήν την αναταραχή που έχουμε φέτος. Ελπίζω ο Άρης να βρει μια συνοχή στην άμυνα».

 Για το ματς που ακολουθεί με την Καλλονή, σημείωσε: «Το ματς με την Καλλονή το βλέπω πολύ βατό. Πρέπει ο Άρης από όλα τα παιχνίδια να κερδίσει βαθμούς να εκμεταλλευθεί την έδρα του για να κρατηθεί στην κατηγορία. Η Καλλονή είναι κι αυτή ευάλωτη αμυντικά. Με τον Απόλλωνα χάθηκε μια ευκαιρία, όμως ο Άρης πρέπει να συνεχίσει γιατί κάθε ματς είναι πλέον είναι σημαντικό».

To Top