Οι καρχαρίες, τα χρυσόψαρα και ο… τυφώνας Sandy του Άρη!

Η συνέντευξη του Αλέκου Κατσιαούνη στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης έδωσε ένα σαφές στίγμα, σχετικά με το τι κατάσταση επικρατούσε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ανέλαβε ο ίδιος και τα άλλα μέλη της διοικούσας επιτροπής την κατάσταση. Μια κατάσταση αποσύνθεσης.

Αξίζει τον κόπο να υπογραμμίσουμε ένα σημαντικό σημείο από αυτά που είπε, γιατί στον Άρη, στην… ανοιχτή θάλασσα των προβλημάτων του, η «μνήμη του χρυσόψαρου» αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα να ξεθωριάζουν δράσεις, ρόλοι, λάθη, στα όρια της «εγκληματικής παράλειψης» σε βάρος του συλλόγου.

Ο Άρης σήμερα δίνει μια σκληρή μάχη για την ίδια του την επιβίωση με κύριο σημείο αιχμής την υπαγωγή στο άρθρο 99, παράλληλα με την αγωνιστική προσπάθεια που γίνεται με ένα ρόστερ «έκτακτης ανάγκης». Για να μην… ξεχνιόμαστε, λοιπόν, αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε τα λόγια του Κατσιαούνη:

«Όχι μπήκαμε μόνο στα βαθιά νερά, αλλά είχε και καρχαρίες. Πάντα υπάρχουνε οι άνθρωποι που προσπαθούνε να δημιουργήσουνε προβλήματα.

Όταν πήγαμε πρώτη φορά ΠΑΕ, η ΠΑΕ δεν είχε τηλέφωνα, προσωπικό να παραπαίει, παίκτες χωρίς ψυχολογία και λογική, προβλήματα σε καθημερινή βάση, προσφυγές, να χτυπάνε τα φαξ και να μην γνωρίζουμε τι χαρτιά έρχονται. Μιλάμε για μία κατάσταση αποσύνθεσης.

Όσο μπορούσαμε και μπορούμε και τώρα το διαχειριζόμαστε. Ο κόσμος μπορεί να έχει κάποιες ενστάσεις. Το καλοκαίρι ο Άρης είχε ήδη βουλιάξει.

Δώσαμε πολλές ώρες από τον χρόνο μας, αλλά δεν μας νοιάζει γιατί υπηρετούμε αυτό που αγαπάμε.

Κληθήκαμε ξαφνικά να βρούμε προπονητή, να κάνουμε ομάδα, διακανονισμούς, να βρούμε λεφτά, χορηγούς, να οργανωθούμε σε χιλιάδες πράγματα».

Αυτή ήταν η εικόνα, η κατάσταση στην ομάδα και δεν έγινε εξαιτίας κάποιου… φυσικού φαινόμενου ή επειδή «χτύπησε» ο τυφώνας Sandy. H εικόνα αυτή, η “κατάσταση αποσύνθεσης” όπως την περιέγραψε έγινε εξαιτίας της διοικητικής δράσης συγκεκριμένων παραγόντων.

Με βάση αυτήν την εικόνα πρέπει να γίνεται εκτίμηση καταστάσεων και χειρισμών σε όλα τα επίπεδα, χωρίς, πάντως, να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασκηθεί κριτική ή ότι δεν έχουν γίνει λάθη από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.

 

To Top