Οι Κινέζοι ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του Γιαννάκη…

Το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη προκαλεί μεγάλο ντόρο στα ελληνικά ΜΜΕ λόγω της επικείμενης συνεργασίας του με τον Άρη, όμως είναι πολύ μεγαλύτερος ο όγκος πληροφοριών και δημοσιευμάτων στην Κίνα για τις σχέσεις του Έλληνα τεχνικού με την κινέζικη ομοσπονδία.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο για τις τελευταίες ειδήσεις που αφορούν τον Παναγιώτη Γιαννάκη στα κινέζικα μέσα ενημέρωσης ήταν αρκετή για να αναδειχθεί ένα… βουνό δημοσιευμάτων, όχι μόνο το τελευταίο 24ωρο, αλλά τις τελευταίες ημέρες με κεντρικό θέμα αυτό που όλοι λένε, αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει οι Κινέζοι, αλλά επισήμως δεν το επιβεβαιώνουν. Το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τονίζεται σε ένα από αυτά τα δημοσιεύματα πως η κινέζικη ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση αντικαταστάτη του Γιαννάκη στην τεχνική ηγεσία. “Σύμφωνα με πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην ομοσπονδία, είναι μεγάλες οι διαφορές που χωρίζουν τον Γιαννάκη με την ομοσπονδία και ξεκίνησαν την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επισήμως οι Κινέζοι δεν επιβεβαιώνουν (ούτε διαψεύδουν) τίποτα. Είναι προφανές ότι όλα γίνονται για την αποζημίωση, καθώς ο Γιαννάκης έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του. “Οι δύο πλευρές είναι σε επαφή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να του απαντήσουμε για το αν θα μείνει. Χρειάζεται κι άλλη επικοινωνία. Προσωπικά ανέλαβα μια δουλειά μετά τους Πανασιατικούς Αγώνες. Ο κόσμος θέλει να υπάρχει ένας προπονητής που θα είναι αφοσιωμένος στην Εθνική ομάδα”, επεσήμανε με δηλώσεις του ο προπονητής Χάο Γκουό Χούα, ο οποίος ρωτήθηκε αν θα δεχόταν να διαδεχθεί τον Γιαννάκη και δεν απάντησε: “Δεν μπορώ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Δεν είμαι αυτός που πρέπει να εκτιμήσει τη κατάσταση. Αν τελικώς δεν παραμείνει ο Γιαννάκης, κάποιος άλλος θα αναλάβει αυτή τη δουλειά”.



To Top