ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι κορυφαίοι (ως τώρα) του Κόπα Αμέρικα

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και βγήκε η κορυφαία ενδεκάδα του Κόπα Αμέρικα μέχρι τώρα. Την μερίδα του λέοντος έχει η οικοδέσποινα Χιλή με τέσσερις εκπροσώπους. Δείτε αναλυτικά.

Οι ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση του Κόπα Αμέρικα; Οκτώ. Οι παίκτες; Πολλοί. Η διοργανώτρια αρχή όμως ήταν… αναγκασμένη να βγάλει την κορυφαία ενδεκάδα. Όπως κι έγινε, με την οικοδέσποινα Χιλή –που είναι αλήθεια πως είχε πολύ καλή παρουσία- να ‘χει 4 εκπροσώπους.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις επιλογές με τους καλύτερους, σε σύστημα 3-4-3.

183716

Κάτω απ’ την εστία ο Μπράβο της Μπαρτσελόνα (και της Χιλής), με την αμυντική τριάδα να έχει… πολυεθνικό χαρακτήρα. Την αποτελούν οι Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία), Χιμένες (Ουρουγουάη) και Μεδέλ (Χιλή). Πέραν των αρετών τους στα μετόπισθεν, έχουν κι ένα… κοινό. ΚΑΙ οι τρεις σκόραραν στα τελευταία παιχνίδια των ομάδων τους στη φάση των ομίλων κόντρα σε Βενεζουέλα, Παραγουάη και Βολιβία αντίστοιχα.

Στον άξονα τώρα υπάρχουν τέσσερα «εργαλεία», με τους διοργανωτές να ‘χουν διπλή εκπροσώπηση. Πρόκειται για τους Αρανγκίς (Χιλή), Λομπατόν (Περού), Σάντσες (Κολομβία), Βιδάλ (Χιλή).

Πραγματικά… μηχανάκια όλοι τους, που καταπίνουν χιλιόμετρα και δίνουν άλλη… αίγλη στα χαφ των ομάδων τους. Φυσικά βοήθησαν τα μέγιστα (σε άμυνα και επίθεση) για να επιτευχθεί η πρόκριση στα προημιτελικά. Βέβαια οι δύο… ενδιάμεσοι (Λομπατόν, Σάντσες) θα χάσουν λόγω τιμωρίας τον προσεχή αγώνα των εθνικών τους με… φόντο την τετράδα.

Η τριάδα της επίθεσης, τώρα, αποτελείται από δύο Αργεντινούς κι έναν Παραγουανό. Δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται εκεί ο Αγουέρο. Σκόραρε κόντρα στην Ουρουγουάη (2-2) και χάρισε τη νίκη –με γκολάρα μάλιστα- απέναντι στην Παραγουάη (1-0). Από κοντά και ο Μέσι που είναι αλήθεια πως δεν… έλαμψε και τόσο πολύ, αλλά ok… Μέσι είναι αυτός!

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Λούκα Μπάριος. Δικαιότατα… Ο 30χρονος στράικερ χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό απέναντι στην Αργεντινή, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις, ενώ ήταν κι αυτός που με νέο γκολ –κόντρα στην Ουρουγουάη- έδωσε βαθμό… χρυσάφι στην Παραγουάη και παράλληλα το εισιτήριο για την οκτάδα.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top