Οι Λέικερς απέσυραν την φανέλα του Πάου Γκασόλ, έσπασε ο Ισπανός μιλώντας για τον Κόμπι (video)

Ο Πάου Γκασόλ πέρασε και επίσημα στην ιστορία των Λέικερς και έχει μία θέση ανάμεσα στους μύθους της ομάδας. Σε μία σπουδαία, γεμάτη συγκίνηση, τελετή, οι “Λιμνάνθρωποι” απέσυραν την φανέλα του Ισπανού σούπερ σταρ στο ημίχρονο του αγώνα με τους Γκρίζλις, τοποθετώντας την εκεί που ανήκει: Δίπλα σε αυτή του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο Ισπανός σταρ είδε αρχικά το video των Λέικερς που ξεκινούσε με την Βανέσα Μπράιαντ να μιλάει και να τον ευχαριστεί, πριν στην συνέχεια δώσει τον λόγο σε μία παλιά δήλωση του Κόμπι για τον Γκασόλ, η οποία λύγισε τους πάντες. Στο πλευτό του ο κορυφαίος Ισπανός είχε την οικογένειά του, μεταξύ των οποίων και την 2χρονη κόρη του, Ελίζαμπετ Τζιάνα, στην οποία έδωσε το όνομα της κόρης του Κόμπι.

Ένας δακρυσμένος Πάου Γκασόλ πήρε το μικρόφωνο και με σπασμένη φωνή είπε: “Δεν μπορώ να μην μιλήσω για το πρόσωπο που δεν βλέπω. Τον αδελφό που με ώθησε να γίνω καλύτερος παίκτης και άνθρωπος. Μου λείπει ο Κόμπι πάρα πολύ, οπως σε όλους και δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά να είμαι δίπλα στην οικογένειά του. Τον αγαπάω και ελπίζω να ήταν εδώ. Νομίζω ότι θα ήταν περήφανος και ξέρω ότι ανυπομονούσε να είναι εδώ. Σε αγαπάω αδελφέ μου.

Είναι ένας απίστευτος οργανισμός οι Λέικερς. Σε σπρώχνουν να γίνουν ο καλύτερος που μπορείς, έχει την Mamba Mentality. Ο Κόμπι με υποδέχθηκε και μου είπε, “πάμε να κερδίσουμε ένα δαχτυλίδι”. Και εγώ είπα ότι είμαι μέσα”.

Ο Γκασόλ είναι ο 12ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που είδε την φανέλα του να αποσύρεται από τους Λέικερς. Οι πρώτοι 11 παίκτες που αποσύρθηκε η φανέλα τους ήταν οι εξής: Κόμπι Μπράιαντ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Έλτζιν Μπείλορ, Γκάιλ Γκούντριχ, Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Σακίλ Ο’Νιλ, Τζέιμς Γουόρθι, Τζέρι Γουέστ, Τζαμάλ Γουίλκς, Τζορτζ Μάικαν.

Ο Γκασόλ φόρεσε την φανέλα των Λέικερς από τα μέσα της σεζόν 2007/08 (όταν αποκτήθηκε με ανταλλαγή από τους Γκρίζλις) μέχρι το 2014, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με την ομάδα του Λ.Α. (2009 και 2010).

To Top