ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι λιγοστές λύσεις από τον φετινό πάγκο και οι Ντιγκινί-Λάρσον που έκαναν την διαφορά (photo)

Την 4η καλύτερη επίθεση στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος είχε ο Άρης, καθώς με τα 38 γκολ, τερμάτισε πάνω από Παναθηναϊκό (35) και πίσω από Ολυμπιακό (53), ΠΑΟΚ (50) και ΑΕΚ (42).

Συγκριτικά με πέρσι, τα φετινά γκολ του Άρη, τα πέτυχαν λιγότεροι. Για την ακρίβεια εννέα ποδοσφαιριστές. Σκόραραν οι Γκάμα (8), Ιντέγε (7), Ντιγκινί (5), Λάρσον (4), Βέλεθ (4), Φετφατζίδης (3), Σάσα (3), Ροζ (3) και Ματίγια (1).

Ο Άρης έχει πάρει πολλές βοήθειες από την άμυνά του στο σκοράρισμα, με τους Βέλεθ και Ροζ να σκοράρουν επτά γκολ, ενώ δεν έχει πάρει πολλά γκολ από τα χαφ του, παρά μόνο από τον Σάσα.

Αν από κάπου δεν πήρε βοήθειες σίγουρα ο φετινός Άρης ήταν από τους μεσοεπιθετικούς του πάγκου, αυτούς που έμπαιναν δηλαδή στο β΄ημίχρονο για να δώσουν λύσεις με εξαίρεση τους Ντιγκινί και Λάρσον, τις περιόδους που δεν ήταν βασικοί στην αρχική ενδεκάδα του Άρη. Ο Ντιγκινί ξεκίνησε ως βασικός την σεζόν, αλλά τον διαδέχθηκε ο Λάρσον στην αρχική ενδεκάδα. Επί της ουσίας, στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Ντουρμισάι, Μαντσίνι, Τόνσο, Μαρτίνες και Μπα.

Ο Γάλλος σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, είναι στην 6η θέση της φετινής Super League, αναφορικά με την προσφορά του ως αλλαγή. Σκόραρε δύο φορές στα 8 ματς που ήρθε από τον πάγκο. Αρκετά πιο χαμηλά ο Λάρσον, με ένα γκολ και μία ασίστ σε 8 ματς, στην αρχή της σεζόν, διότι μετά ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Γενικότερα, φέτος ο πάγκος δεν έδωσε τις απαιτούμενες βοήθειες στον Άρη, κυρίως επιθετικά, κάτι που γινόταν πέρσι σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στο β΄γύρο του πρωταθλήματος.

Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που στον καταρτισμό του φετινού ρόστερ οι ιθύνοντες του Άρη δεν θέλουν να κάνουν λάθος επιλογές ακόμα και γι αυτούς που προορίζουν ως “ρεζέρβες”.

 

To Top