ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι “μάσκες” ξαναέπεσαν! Όλες οι ΠΑΕ πλην ΠΑΟΚ θέλουν κόσμο! Οι… μαθηματικές αλχημείες και οι αντιφάσεις της ένοχης άρνησης!

Όλες οι ΠΑΕ πλην ΠΑΟΚ θέλουν κόσμο στις κερκίδες στα παιχνίδια της Superleague! Οι… μαθηματικές αλχημείες και οι αντιφάσεις της ένοχης άρνησης από τον ΠΑΟΚ, καταδεικνύουν και την αγωνία του να περάσουν τα παιχνίδια κυπέλλου χωρίς κόσμο!

Όσες ομάδες πήραν τον λόγο στο Δ.Σ. της Λίγκας ζήτησαν πλέι οφ με κόσμο πάνω στην πρόταση του 20% ή του 30% πλην του ΠΑΟΚ, που επισήμανε πως άλλαξαν τα δεδομένα και έκανε αντιπρόταση. Οι “μάσκες” (που είναι και της… μόδας) ξαναέπεσαν! Η αντιπρόταση του ΠΑΟΚ για να αρνηθεί και οι αντιφάσεις -για γέλια- ήταν:

1. Θέση: Ο ΠΑΟΚ σημείωσε πως υπήρχε απόφαση πριν την έναρξη των αγώνων.

Αντίφαση: Δηλαδή και πριν δυο μήνες υπήρχε απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας και κλείσιμο των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων; Τι σημαίνει αυτό; Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζουν και οι αποφάσεις.

2. Θέση: Πως τα παιχνίδια που έγιναν χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο των play off θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον 2ο για λόγους ισονομίας.

Αντίφαση: Και τα παιχνίδια του κυπέλλου τα πρώτα έγιναν με κόσμο. Άρα και οι ρεβάνς πρέπει να γίνουν με κόσμο. Ή αυτό δεν βολεύει;

3. Θέση: Τόνισε πως το 20% της πληρότητας του ΟΑΚΑ είναι 14.000 ενώ το 20% της Τούμπας είναι 6.000 και ότι αυτό δίνει πλεονέκτημα στις ομάδες με τις έδρες με περισσότερο κόσμο. Αντιπρότεινε έτσι ένα νούμερο στις 8.000 για κάθε γήπεδο.

Αντίφαση: Με αυτήν την λογική, θα έπρεπε σε όλα τα γήπεδα να υπάρχει ο ίδιος αριθμός φιλάθλων στα πρωταθλήματα ή αν αυτό βολεύει τον ΠΑΟΚ ας γίνονται όλοι αγώνες σε… ουδέτερα γήπεδα. Κάθε ομάδα έχει την έδρα της, που την “κουβαλάει” όλα αυτά τα χρόνια. Θα έλεγε το ίδιο αν π.χ. στα πλέι οφ, αντίπαλοι του ΠΑΟΚ ήταν η… Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και άλλες ομάδες με μικρά γήπεδα. Μαθηματικές αλχημείες.

4. Θέση: Το πιο φοβερό απ’ όλα! Ο Γκαγκάτσης πρότεινε σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να ανοίξει μόνο το γήπεδο του ΟΦΗ που έριξε στο τραπέζι την εν λόγω ιδέα…

Αντίφαση: Ουδέν σχόλιο!!! Γελάστε ή κλάψτε απλά υπεύθυνα…

Εύκολα λοιπόν καταρρέει η σαθρή επιχειρηματολογία. Η ουσία είναι ότι με τέτοιου είδους αντιπροτάσεις δημιουργούν καθυστέρηση. Για προφανείς λόγους. Θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία, να γίνουν νέα συμβούλια και φυσικά, όταν θα γίνουν, εάν θα γίνουν κτλ θα έχει “πετάξει” το πουλάκι των ρεβάνς! Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Από κει και πέρα, σύμφωνα με το υπόλοιπο ρεπορτάζ από την Αθήνα: “Ήταν 28 Μαϊου όταν στην Λίγκα συζήτησαν και συμφώνησαν να εισηγηθούν στην Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς play offs με κόσμο σε ένα ποσοστό 20% ή και λίγο παραπάνω, βαδίζοντας στα… βήματα των Σέρβων! Ακολούθησε συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με το προεδρείο της Σούπερ Λιγκ και συμφωνία να τα ξαναπούν πάνω σε αυτό το θέμα. Προφανώς και για να επιτραπεί κόσμος στα γήπεδα από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς θέλει ένα νέο πρωτόκολλο αγώνων αλλά και ένα εγχειρίδιο εφαρμογής του από τους εκάστοτε γηπεδούχους.

Μετά από όλα αυτά ακολούθησαν και επιστολές ομάδων όπως ο Ολυμπιακός για τα πλέι οφ. Στο έκτακτο Δ.Σ. της Πέμπτης τώρα που ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα. Ο Ολυμπιακός ρώτησε αρχικά το ποιος έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την ομόφωνη παλιότερη απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής για το 20%. Έτσι όπως διατυπώθηκε η αναφορά φάνηκε να είναι… μπηχτή προς την πλευρά του ΠΑΟΚ. Πάντως σε επίπεδο Λίγκας όσες ομάδες πήραν τον λόγο τόνισαν πως θέλουν να παίξουν με κόσμο στα πλέι οφ”.

To Top