ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι μεγάλες χαμένες… προσδοκίες! Ένας χρόνος από τη μεταγραφή Μήτρογλου στον Άρη

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Μιας μεταγραφής που μπορεί να παραφράσει άνετα το μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς “Μεγάλες προσδοκίες” στο πιο… ρεαλιστικό “Οι μεγάλες χαμένες προσδοκίες”.

Στις 26 Ιανουαρίου, σαν αύριο, ανακοινώθηκε από τον Άρη η απόκτηση του πρώην διεθνή επιθετικού με την φιλοδοξία να δώσει λύση στο (και περσινό) πρόβλημα του γκολ. Πέρασαν 365 μέρες, αλλά το αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλικό… Μια επιλογή που πίστεψε προσωπικά ο Θόδωρος Καρυπίδης, πόνταρε πολλά πάνω της, αλλά απέτυχε παταγωδώς, βυθίζοντας πολλές φορές τους κιτρινόμαυρους σε μια διαδικασία εσωστρέφειας και αναζήτησης ευθυνών.

Αξίζει να θυμηθούμε τι ανέφερε πέρσι η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου.

Ο κορυφαίος Έλληνας επιθετικός με 227 γκολ στην καριέρα του μέχρι στιγμής (κατέχει και το ρεκόρ όλων των εποχών με 16 γκολ στο Champions League), υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της ομάδας μας, παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Καρυπίδη, συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου.

Ο Κώστας Μήτρογλου, που γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 στις Κρηνίδες Καβάλας, γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Ακολούθησε μια σπουδαία καριέρα σε Ολυμπιακό, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Γαλατασαράι, Αϊντχόφεν, ενώ για μια δεκαετία περίπου ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας (65 συμμετοχές και 17 γκολ).

Κώστα Μήτρογλου η οικογένεια του ΑΡΗ σε καλωσορίζει και σου εύχεται δύναμη, υγεία και να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα απ’ όλους»!

Όλη η περιγραφή ήταν πραγματικά γεγονότα που βάρυναν ιδιαίτερα την πορεία του έμπειρου ποδοσφαιριστή. Στην πράξη όμως, ο Μήτρογλου δεν έκανε τίποτα από αυτό που ήξερε καλύτερα. Πέτυχε δυο γκολ, ένα με τον Ολυμπιακό (ισοπαλία) και ένα με τον ΟΦΗ (νίκη), αλλά έμελλε να είναι η αρχή του… τέλους του στον Άρη. Τραυματίστηκε αμέσως μετά το γκολ που έδωσε το πολύτιμο τρίποντο κι έκτοτε βυθίστηκε σε μια κινούμενη άμμο αγωνιστικής ανυπαρξίας…

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια, με μόλις 265 λεπτά συμμετοχής, ξεκινώντας μόλις σε τρία βασικός.

Έχουν γραφτεί πολλά για τον 33χρονο επιθετικό, ο οποίος απλά περνάει τις μέρες του στη Θεσσαλονίκη, αρνούμενος πεισματικά μέχρι πρόσφατα (λες κι οι κιτρινόμαυροι του έκαναν κακό, λες και δεν είναι οι ζημιωμένοι της ιστορίας) ώστε να απαλλάξει τον Άρη από το μεγάλο του συμβόλαιο (περίπου 600.000 ευρώ) και περιμένοντας τον Ιούνιο να αποχωρήσει. Πρόσφατα στην Αγγλία τον συμπεριέλαβαν στις έξι χειρότερες μεταγραφές της Premier League, από την παρουσία του στη Φούλαμ. Στην Γαλλία ήταν ακόμη πιο σκληροί, αναφέροντας κυνικά: “Η κάθοδος στην κόλαση δεν τελειώνει ποτέ! Tον… ξεφορτώνεται και ο Άρης”! Έλα που δεν μπορεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μήτρογλου θα συμπεριληφθεί σε μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές όλων των εποχών για τον Άρη. Ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό όνομα, που πέρασε και δεν… ακούμπησε, μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία να βρει στο πρόσωπο του, έναν επιθετικό κλάσης, για να λύσει το πρόβλημα του γκολ.

Ας θυμηθούμε τα δυο γκολ του:

To Top