Οι μεγαλομέτοχοι (ΚΜΑ-ΑΣ) έχουν το νομικό δικαίωμα να αντικαταστήσουν διοίκηση Πρωτοδικείου

Έχει γίνει ήδη λόγος εάν θα καταθέσουν ή όχι πρόταση μομφής η ΚΜΑ, τα μέλη της γενικής συνέλευσης και το κατά πόσο μπορεί η γ.σ. να επηρεάσει ή όχι την αλλαγή μιας διοίκησης στην ΠΑΕ, εφόσον αποφασιστεί ότι πρέπει να γίνει. Είτε από το σώμα, είτε από τους δυο μεγαλομετόχους ΚΜΑ και ΑΣ.

Στην πρακτική είναι γεγονός ότι οι μεγαλομέτοχοι της (ΚΜΑ και ΑΣ) έχουν το νομικό δικαίωμα να αντικαταστήσουν μια διοίκηση ΠΑΕ, χωρίς να χρειάζεται απόφαση γενικής συνέλευσης, από τη στιγμή που η διοίκηση αυτή είναι Ειρηνοδικείου (γνωστό σε όλους, Πρωτοδικείο) και όχι μια αιρετή, εκλεγμένη διοίκηση.

Άλλωστε, αυτό έγινε και σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν η διοίκηση Ψηφίδη, έδωσε την σκυτάλη στη διοίκηση Σκόρδα, τον Απρίλιο του 2013, χωρίς γενική συνέλευση, απλά με δικόγραφα που συνέταξαν ΚΜΑ και ΑΣ ως μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ, τα οποία και κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο, αρχικά παύοντας το προηγούμενο δ.σ. και στη συνέχεια ορίζοντας νέο.

Σχετικές με το θέμα αυτό είναι οι δηλώσεις που έκανε χθες και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Ψηφίδης: “Δεν είναι απαραίτητο να παραιτηθεί η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για να προχωρήσει ο μεγαλομέτοχος σε αλλαγή της. Έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, από την στιγμή που είναι μεγαλομέτοχος μπορεί να κάνε μια αίτηση στο ειρηνοδικείο και σε δυο μέρες να πάρει την νέα διοίκηση του.

Εμείς δεν παραιτηθήκαμε ποτέ από τις ευθύνες που μας ορίσανε, μας αλλάξανε μέσο της επιθυμίας του μεγαλομετόχου. Μεγαλομέτοχος τότε ήταν η ΚΜΑ και ΑΣ Άρης που συμφώνησαν σε αυτό. Έτσι μέσω το ειρηνοδικείου με αντικατέστησε ο κ.Σκόρδας”.

 

To Top