Οι Μπακς καλούνται να επιστρέψουν από το 1-3, κάτι που έχει γίνει 13 φορές σε 271 σειρές πλέι οφ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι Μιλγουόκι Μπακς, που υπέστησαν την τρίτη ήττα τους σε τέσσερα παιχνίδια με τους Μαϊάμι Χιτ, παρότι η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνοδεύτηκε από triple-double. Τα «ελάφια» καλούνται να επιστρέψουν από 1-3 και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, καθώς τέτοια ανατροπή έχει γίνει μόλις 13 φορές σε 271 σειρές playoffs του NBA.

Οι Μπόστον Σέλτικς το κατάφεραν δύο φορές απέναντι στους Σίξερς. Η μία ήταν το 1968 και άλλη το 1981. Σε αμφότερες μάλιστα τις περιπτώσεις οι Κέλτες αναδείχθηκαν τελικά πρωταθλητές. Δύο φορές έχουν φτάσει σε αυτό το κατόρθωμα και οι Χιούστον Ρόκετς. Η πρώτη ήταν το 1995, απέναντι στους Σανς. Αργότερα μάλιστα την ίδια χρονιά κατέκτησαν και τον τίτλο. Η δεύτερη ήταν το 2015 σε σειρά με τους Κλίπερς.

Οι Λέικερς το έκαναν το 1970 απέναντι στους Σανς. Οι Ουάσινγκτον Μπούλετς επέστρεψαν από το 1-3 το 1979 σε σειρά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Κάτι αντίστοιχο πέτυχαν και οι Μαϊάμι Χιτ κόντρα στους Νικς το 1997, αλλά και οι Πίστονς κόντρα στους Μάτζικ το 2003. Το 2006 ήταν οι σειρά των Σανς να κάνουν το come-back, παρότι οι Λέικερς είχαν πάρει προβάδισμα με 3-1.

Και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, επιστρέφοντας από το 1-3 ενάντια στους Θάντερ το 2016. Βέβαια, οι πολεμιστές, πληρώθηκαν με το ίδιο νόμισμα στους τελικούς εκείνης της χρονιάς, όταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς οδήγησε τους Καβαλίερς στον απόλυτο θρίαμβο και στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορία τους.

Η λίστα τελειώνει με δύο τέτοιες ανατροπές από 1-3 που έκαναν οι Ντένβερ Νάγκετς απέναντι σε Τζαζ και Κλίπερς αντίστοιχα, στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των playoffs του 2020.

Στις υπόλοιπες 258 σειρές, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που βρέθηκε να προηγείται με 3-1.

To Top