ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Νew York Times έκαναν αφιέρωμα στον Αντετοκούνμπο!

Οι New York Times δημοσίευσαν μεγάλο κομμάτι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τίτλο: “Άσχημα νέα για το ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να βελτιώνεται”!

Όλος ο κόσμος αποθεώνει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και το τελευταίο… οχυρό που έπεσε είναι οι New York Times! Ναι, οι New York Times, ένα από τα μεγαλύτερα μέσα στον κόσμο αποφάσισε να αφιερώσει (πολύ) χώρο στον Γιάννη και την εξέλιξή του!

Αφορμή για να ασχοληθούν οι NY Times με τον Γιάννη αποτέλεσε η σπουδαία εμφάνισή του στη νίκη επί των Nets με 111-93 μέσα στο Brooklyn, όπου είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 4 κλεψίματα, η οποία συνδυάστηκε με την δήλωση του Γιάννη μετά τον αγώνα ότι ο προπονητής του Dirk Nowitzki, Holger Geschwindner, του πρότεινε να τον προπονήσει το καλοκαίρι παρέα με τον σπουδαίο Γερμανό, κάτι που μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του.

Φανταστείτε τι μπορεί να γίνει. Ο 21χρονος Αντετοκούνμπο, που είναι περισσότερο γνωστός ως “Greek Freak”ήδη χρησιμοποιεί το ύψους 2.11 σώμα του για να γίνει το τέλειο… όχημα σε τόσα πράγματα. Μπορεί να τρέξει το γήπεδο, να ελέγξει το σώμα του για να ελιχθεί ανάμεσα στους αμυντικούς, μπορεί να ποστάρει,να πάρει ριμπάουντ και να δώσει απίστευτες πάσες” ξεκινάει το σχετικό κείμενο ο Scott Cacciola , για να συμπληρώσει λίγο αργότερα:

Αν προσθέσει το τρίποντο στο παιχνίδι του; Τότε είναι που τα πράγματα θα γίνουν ενδιαφέροντα. Οι Bucks θα προτιμούσαν να μείνει στα δυνατά του σημεία, κάτι που έχει λογική αν σκεφτεί κανείς την ατάκα του συμπαίκτη του, Steve Novak, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα όντας σπουδαίος σουτέρ τριών πόντων: ‘Νομίζω ότι πολλές φορές οι αδυναμίες μας είναι αδυναμίες για κάποιο λόγο. Εγώ είμαι καλός σουτέρ επειδη κατάλαβα αρκετά νωρίς ότι δε μπορώ να περάσω τον προσωπικό μου αντίπαλο. Έπρεπε να σουτάρω. Ο Γιάννης όμως αν σουτάρει τότε συμβιβάζεται. Και για τα επόμενα δέκα χρόνια θα αποτελεί συμβιβασμό για αυτόν να σουτάρει. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να βελτιωθεί στο σουτ για να το προσθέσει το οπλοστάσιό του, αλλά είναι στα καλύτερά του όταν μπαίνει προς το καλάθι και προκαλεί φθορά. Αυτό θα τον χαρακτηρίζει πάντα’.

Ο Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία καινούρια θέση, αυτή του point center, με τους Bucks. Κατεβάζει τη μπάλα, οργανώνει τους συμπαίκτες του και οι center δεν ξέρουν τι να κάνουν για αυτό. Αυτή τη στιγμή η πιο εμφανής τρύπα στο παιχνίδι του είναι η δυσκολία του να σουτάρει πίσω από την γραμμή του τριπόντου, όπου σουτάρει με 23.1%. Ανά καιρούς ωστόσο σουτάρει αρκετά καλά ώστε να αποθαρρύνει τους αντιπάλους του. ‘Νομίζω ότι φτάνει στο σημείο όπου θα βρει την λύση την επόμενη σεζόν’ τονίζει ο Novak, συμπληρώνοντας ότι ‘ήδη το βλέπουμε στην προπόνηση’.

Κιντ: “Σπουδαίος και χωρίς τζαμπ σουτ”

Ο Αντετοκούνμπο είπε ότι θέλει να σουτάρει χωρίς να διστάζει. Εξήγησε ότι είναι δύσκολο για έναν παίκτη με το ύψος του να μετακινήσει τη μπάλα από τον γοφό του στην ιδανική θέση για να σουτάρει. Όταν ρώτησε όμως πόσο κοντά βρίσκεται στο να τα καταφέρει είπε ότι βρίσκεται πολύ κοντά. Οι Bucks πάντως θέλουν να είναι προσεκτικοί μαζί του, θυμίζοντας στον Αντετοκούνμπο να αντιστέκεται στον πειρασμό να σουτάρει τρίποντο, κάτι δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι μεγάλωσε στην Ελλάδα ελπίζοντας να μιμηθεί τον Kevin Durant.

‘Μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης χωρίς τζαμπ σουτ’ είπε ο Jason Kidd (σ.σ προπονητής των Bucks): ‘Πρέπει να καταλάβει ποιος είναι και τι κάνει καλά και ότι όλοι θέλουμε να σουτάρουμε καλύτερα. Δουλεύει λοιπόν σκληρά και νομίζω ότι το σουτ θα έρθει κάποια στιγμή. Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία του παιχνιδιού του που είναι πολύ μπροστά από το σουτ του και αυτό τον κάνει ξεχωριστό’.

Στο μεταξύ, ο Αντετοκούνμπο είπε ότι θα συνεχίζει να δουλεύει στην τεχνική του, κάνοντας έξτρα σουτ πριν και μετά από κάθε προπόνηση. Όσο η υπόλοιπη Λίγκα περιμένει να παρακολουθήσει με ανάμικτα συναισθήματα απορίας και φόβου, ο ίδιος μοιάζει διατεθειμένος να μάθει πόσο μπορεί να εξελιχθεί το παιχνίδι του”.

Πηγή: nba.sport24.gr

To Top