Οι ομάδες που απέρριψαν την ένταξη στην European Super League μετά τη νέα πρόταση

Το πρωί της Πέμπτης (21/12), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η UEFA και η FIFA ενήργησαν κατά του νόμου περί ανταγωνισμού εμποδίζοντας τη συγκρότηση της ευρωπαϊκής Super League το 2021. Προκάλεσε τεράστια αντίδραση από οπαδούς και συλλόγους καθώς η A22 Sports Management, η εταιρεία πίσω από αυτή τη νέα ευρωπαϊκή Super League, αποκάλυψε τη φιλόδοξη πρόταση της νέας διοργάνωσης.

Και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αρκετές ομάδες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν αποστασιοποιηθεί από το έργο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ένας από τους πρώτους συλλόγους που έδρασαν μετά την είδηση. «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», τόνισαν οι «κόκκινοι διάβολοι». «Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και στη θετική συνεργασία με την UEFA, την Premier League και άλλους συλλόγους μέσω του ECA για τη συνεχή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού παιχνιδιού», ανέφεραν χαρακτηριστικά

Άλλοι οκτώ σύλλογοι μετακινήθηκαν επίσης για να πάρουν μέρος στο έργο, συμπεριλαμβανομένων των συλλόγων της Ligue 1 και της La Liga: Σεβίλλη, Βαλένθια κι Ατλέτικο. Οι παρακάτω εξέδωσαν επίσης μια δήλωση που επιβεβαίωσε την απόφασή τους.

Ατλέτικο Μαδρίτης: «Η ευρωπαϊκή οικογένεια ποδοσφαίρου δεν θέλει την ευρωπαϊκή Super League. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία (εκτός από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) κ.λπ. δεν θέλουν τη Super League. Είμαστε υπέρ της προστασίας της ευρωπαϊκής οικογένειας ποδοσφαίρου, της προστασίας των εγχώριων πρωταθλημάτων και της διασφάλισης ότι η πρόκριση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιτυγχάνεται μέσω της απόδοσης στο γήπεδο κάθε σεζόν».

Μπάγερν Μονάχου: «Είναι πολύ ξεκάθαρο: Η πόρτα για τη Super League στην FC Bayern παραμένει κλειστή. Μια τέτοια διοργάνωση θα αντιπροσώπευε μια επίθεση στη σημασία των εγχώριων πρωταθλημάτων και στη στατικότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Μπορούσια Ντόρτμουντ: «Δεν είμαστε διαθέσιμοι για τη Super League».

Παρί Σεν Ζερμέν: «Η Παρί Σεν Ζερμέν απορρίπτει εντελώς και εντελώς κάθε σχέδιο για τη λεγόμενη Super League, κάτι που ίσχυε από την πρώτη μέρα και θα παραμένει πάντα έτσι. «Ως περήφανος ευρωπαϊκός θεσμός, η Παρί υποστηρίζει τις αρχές του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου, τις αξίες του ανοιχτού ανταγωνισμού και της ένταξης και συνεργάζεται με όλους τους αναγνωρισμένους φορείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου – κυρίως με τους οπαδούς και τους παίκτες, που βρίσκονται στην καρδιά του παιχνίδι.”

Σεβίλλη και Βαλένθια: «Κέρδισέ το στο γήπεδο».

Μονακό: «Η Μονακό θα ήθελε να εκφράσει την πλήρη δέσμευσή της στην αρχή της αθλητικής αξίας που διέπει τις διοργανώσεις της UEFA και το γαλλικό πρωτάθλημα. Η Μονακό θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συλλόγους της Ligue 1 εντός της Ligue de Football Professionnel και με άλλους συλλόγους μέσω της ECA, προκειμένου να συμμετέχει προοδευτικά και συλλογικά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Ρόμα: «Ο σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει οποιοδήποτε έργο της λεγόμενης Super League που θα παρουσίαζε μια απαράδεκτη επίθεση στη σημασία των εθνικών πρωταθλημάτων και στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Ρόμα πιστεύει ότι η μελλοντική ευημερία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω των συλλόγων που συνεργάζονται μέσω της ECA σε ισχυρή συνεργασία και συνεργασία με την UEFA και τη FIFA».

Μάντσεστερ Σίτι: «Η θέση της Μάντσεστερ Σίτι για την Ευρωπαϊκή Super League παραμένει η ίδια. Δεν αναμένεται νέα δήλωση, αλλά οι πηγές αναφέρουν την αρχική της απόσυρση από το 2021.”

Η A22 Sports Management, ωστόσο, δηλώνει ότι είναι «δεσμευμένη» να φέρει λύσεις στα πιο πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο σήμερα. Πιστεύουν ότι χρειάζονται βελτιώσεις για να γίνει το ποδόσφαιρο της κορυφαίας κατηγορίας πιο προσιτό σε όλους τους φιλάθλους και θέλουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική αστάθεια σε επίπεδο συλλόγων και να αυξήσουν τις επενδύσεις στο γυναικείο παιχνίδι, καθώς και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Πηγή: sportal.gr

To Top