ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι ομοσπονδίες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας οδεύουν στο πλευρό της FIBA

Η “μάχη” μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας συνεχίζεται σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας και ενδεχομένως θα κορυφωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Η FIBA συνεχίζει να ανακοινώνει “συμμάχους” την ώρα που η Ευρωλίγκα διοργανώνει την επόμενη Δευτέρα συνάντηση για να πείσει ομάδες να μην παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες πως πέντε από τις έξι ομοσπονδίες μπάσκετ, τον οποίων ομάδες αγωνίζονται στην Αδριατική Λίγκα βρέθηκαν στο “Σπίτι του Μπάσκετ” στο Μίες της Ελβετίας και συζήτησαν το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, κυρίως σε ότι αφορά τα Βαλκάνια.

Εκπρόσωποι από τις ομοσπονδίες Κροατίας, Σκοπίων, Μαυροβουνίου, Σερβίας και Σλοβενίας συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν και τον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Καμίλ Νόβακ και ανέλυσαν πλήρως το τι έρχεται για το άθλημα στην συγκεκριμένη περιοχή. Απουσίαζε εκπρόσωπος από την ομοσπονδία της Βοσνίας.

Στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών έγινε πλήρης ανάλυση για το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Μαρτίου στο Παρίσι και αυτοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον του να συμμετέχουν.

Είναι πολύ σημαντική “κατάκτηση” για την FIBA αν θα πάρει εν τέλει τις ομοσπονδίες αυτές με το μέρος της, διότι αυτές θα μπορούν να ασκήσουν επιρροή στις ομάδες τους, οι οποίες συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα, η διοίκηση της οποίας έχει ταχθεί υπέρ της Ευρωλίγκας.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι η Ευρωλίγκα διοργανώνει σύσκεψη στην Βαρκελώνη την προσεχή Δευτέρα (14/3) με στόχο να ενημερώσει τις ομάδες – εκτός Ευρωλίγκας – για το Γιούροκαπ και τι προσφέρει για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διοργάνωση σε μια κόντρα ρελάνς απέναντι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι συνάντηση στην οποία θα παραβρεθεί και εκπρόσωπος του Άρη.

To Top