ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι οπαδοί του Άρη εκεί που έσβησε ο Τόσκο! “Ζεις…” (photos)

Ημέρα πένθους η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι. Ο Βούλγαρος φίλαθλος μόλις σε ηλικία 28 χρόνων, την επομένη της νίκης του Άρη επί του ΠΑΟΚ με 4-2, έπεσε θύμα φονικής ενέδρας στο κέντρο της πόλης, έξω από το Μέγαρο Μουσικής σε ενέδρα οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως είχε ανακοινώσει εξ΄ αρχής η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην έκθεσή της!

Σήμερα όπως ήταν λογικό οι οπαδοί του Άρη δεν τον ξέχασαν. Βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του για ν’ αποτίσουν φόρο τιμής. Αρκετά κλαμπ του Super 3 τόσο από τον κεντρικό όσο και από την παλιά φρουρά, άναψαν κεράκια, κατέθεσαν λουλούδια στο εκκλησάκι που έχει χτιστεί εις μνήμην του, ενώ φώναξαν “Τόσκο αδερφέ δεν έφυγες ποτέ” και “Τόσκο ζεις…”.

Θυμίζουμε ότι στις 2 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν οι ποινές των κατηγορουμένων. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ: “Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε όλους τους κατηγορούμενους εκτός του 49χρονου που επιστρέφει στη φυλακή. Εκτός φυλακής τίθεται η 27χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποτζατζίσκι.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη, αποφάσισε όμως η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι μετά από 18 μήνες και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο η ίδια θα είναι ελεύθερη. Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης από τρία έως επτάμιση έτη τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Αναλυτικά σε 7,5 χρόνια καταδικάστηκε ο 49χρονος, σε τέσσερα οι κατηγορούμενοι για διατάραξη και συμπλοκή και σε τρία χρόνια φυλάκισης ο κατηγορούμενος για συνέργεια στις πράξεις.

Σημειώνεται ότι το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε σε όλους τους κατηγορούμενους εκτός του 49χρονου, ο οποίος μάλιστα είναι ο μόνος από τους οκτώ για τον οποίο δεν έγινε δεκτή η αναστολή της ποινής. Έτσι επιστρέφει στην φυλακή”.

To Top