Οι οργανωμένοι στην Ιταλία αντιδρούν στο άνοιγμα των κλειστών γηπέδων με 35% χωρητικότητα

Αντίθετοι με το μερικό άνοιγμα των κλειστών γηπέδων είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι είκοσι συλλόγων μπάσκετ στην Ιταλία, με το 35% της χωρητικότητας να μην τους ικανοποιεί.
 
Μέσω ενός κειμένου με τίτλο «Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του μπάσκετ λένε όχι στο μερικό άνοιγμα», ξεκαθάρισαν την θέση τους οι οργανωμένοι των ομάδων στην γειτονική χώρα, εκφράζοντας την αντίθεση τους με το γεγονός πως στα κλειστά θα εισέρχεται – με τα τωρινά δεδομένα – μόλις το 35% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου.

Όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο οι παράγοντες των ομάδων εκείνοι που διαφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο της ιταλικής κυβέρνησης, βρίσκοντας υποστήριξη από το οπαδικό κίνημα.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, ο CEO της Βίρτους Μπολόνια, Λούκα Μπαράλντι, εξέφρασε δημοσίως την γνώμη του σχετικά με το ζήτημα, τονίζοντας πως αυτή η διαδικασία επί της ουσίας ανατρέπει τον προγραμματισμό τους για ολόκληρη την χρονιά.

Οι οπαδοί των ομάδων αναφέρουν πως δεν θα προσέλθουν στα γήπεδα με περιορισμούς, καθώς προτείνουν να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες στο 100%, ακολουθώντας το μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης μίλησαν για «ζωτικής σημασίας επιστροφή στην κανονικότητα», ενώ επεσήμαναν κι εκείνοι από την πλευρά τους πως χωρίς τα έσοδα από τα εισιτήρια, οι σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι με πρόβλημα επιβίωσης.

Την δήλωση συνυπέγραψαν οργανωμένοι φίλαθλοι 20 διαφορετικών συλλόγων (Αρμάνι Μιλάνο, Βαρέζε, Φορτιτούντο, Βίρτους, Βενέτσια, Πέζαρο, Νάπολι, Τριέστε, Ντινάμο Σάσαρι, Ρέτζιο Εμίλια, Καζέρτα, Μπιέλα, Ριέτι, Ιμόλα, Πιστόια, Βιτζεβάνο, Ρίμινι, Ιέσι και Ούντινε) από την Serie Α αλλά και τις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας.

To Top