ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι οργανωμένοι του Άρη στην πρώτη γραμμή για τους πληγέντες των πυρκαγιών

Από την πρώτη στιγμή ο σύνδεσμος του Άρη έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους πληγέντες των περιοχών που ξέσπασαν οι φωτιές και με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ως ελάχιστη βοήθεια για τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Super 3:

Ακόμα ένα καλοκαίρι θεατές στο ίδιο έργο…
Αλήθεια είναι ότι σ’ αυτό το -κατ΄ ευφημισμόν- “κράτος” που μας έλαχε, πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα. Παρακολουθούμε λοιπόν και εμείς τις εξελίξεις από τις πυρκαγιές που κατακαίνε όλη τη χώρα και προσπαθούμε να νιώσουμε τον πόνο τον ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός μέσα σε μία νύχτα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μας περιμένει βλέποντας χιλιάδες στρέμματα δάσους να γίνονται στάχτες. Δυστυχώς δεν είναι κάτι καινούργιο…
Κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που πλέον έχει καταλήξει να είναι ένα “τηλεοπτικό σόου” για τα κανάλια και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να παρακολουθεί με απάθεια. “Έγινε η απώλεια συνήθεια μας…”
Όμως η γνωστή μανιέρα των “τηλεοπτικών σόου”, με πολιτικούς υπεύθυνους και τους παπαγάλους τους, έχει αλλαγές φέτος. Κάποτε είχανε και μία ελάχιστη δόση ντροπής πάνω τους και προσπαθούσαν τουλάχιστον να “δικαιολογήσουν” τους εαυτούς τους (ή να ρίξουν την ευθύνη πουθενά αλλού). Αυτή τη φορά είναι τόσο μεγάλα καθίκια, που όχι ντροπή δεν έχουν για να προσπαθήσουν να δικαιολογηθούν και να σώσουν όποια τελευταία γραμμάρια αξιοπρέπειας τους έχει μείνει, αλλά θεωρούν ότι τα έχουν κάνει και όλα σωστά. Αμολύσανε και τα σκυλιά τους να μας “ενημερώσουν” για το πόσο “υπέροχη” διαχείριση έγινε.
Είχαμε και μία άλλη μεγάλη αλλαγή φέτος -αυτή ίσως να είναι ακόμα πιο επικίνδυνη-. Αυτή τη φορά αυτά τα σκουπίδια που έχουν στα χέρια τους τα ηνία του “κράτους” αντί να στείλουν πυροσβέστες να βοηθήσουν στην κατάσβεση, στείλανε μπάτσους. Τι να κάνουμε μάγκες; Μπάτσους προσλαμβάνουν ένα χρόνο τώρα, μπάτσους έχουν, μπάτσους θα στείλουν. Σάμπως χρειαζόμαστε πυροσβεστικά αεροπλάνα και πυροσβέστες; Εννοείται πως όχι, χρειαζόμαστε αύρες για να διαλύουμε τον κόσμο, και μπάτσους για να δέρνουν τον κόσμο.
Στεκόμαστε στο πλευρό των πυροσβεστών, των κατοίκων και των εθελοντών που με αυτοθυσία, αδειασμένοι από έναν τραγικό κρατικό μηχανισμό, δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή. Ο λαός αγαπάει τον τόπο του ρε τομάρια, δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σας. Να καίγεται η Ελλάδα και ο άλλος ο τουρίστας να κάνει μπάνιο στο χωριό του.
Δε ξέρουμε αν ήταν εμπρησμός, το θέμα είναι ότι και να μην ήταν, εσείς βρήκατε ευκαιρία και τον χρησιμοποιείτε σαν τέτοιο. “Η κρίση γεννάει ευκαιρίες” και εσείς εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία που μπορεί να σας αποφέρει προσωπικό κέρδος. Έχουμε διαβάσει τα άρθρα περί της “ανάπτυξης” που θα έρθει στην ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου. Μάλλον αυτή η πυρκαγιά θα βοηθήσει την “ανάπτυξη” να έρθει…
Εμείς από την πλευρά μας, σε συνεργασία με το Yellow Radio, ξεκινάμε να μαζεύουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να στείλουμε στις πυρόπληκτες περιοχές. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, ως την ελάχιστη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτές τις μέρες. Η συγκέντρωση των πραγμάτων θα γίνεται στο Cafe-Bar La Trappe (Αρτέμιδος 49) μέχρι και τη Δευτέρα 9/8.
“Όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί,
όταν τα ποτάμια θα έχουν μολυνθεί,
όταν τα ψάρια της θάλασσας θα είναι νεκρά,
τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα χρήματα δεν τρώγονται.”
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ SUPER3
To Top