ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Ουόριορς ισοφάρισαν τις 72 νίκες των Μπουλς του Τζόρνταν και ετοιμάζονται για το μεγάλο ρεκόρ! (videos)

Με τον Stephen Curry να κάνει μαγικά πράγματα, οι Warriors υποχρέωσαν το San Antonio στην πρώτη φετινή του εντός έδρας ήττα και έφτασαν τις 72 νίκες!

48 αγωνιστικά λεπτά. Τόσο απέχουν πλέον οι Warriors για να πετύχουν κάτι που μέχρι πριν μερικά χρόνια έμοιαζε αδιανόητο: Να κλείσουν μία σεζόν με μονοψήφιο αριθμό ηττών, σπάζοντας το απίστευτο ρεκόρ των Bulls του Michael Jordan από την σεζόν 1995/96 με 72 νίκες και 10 ήττες. Και για να φτάσουν να διεκδικούν αυτο τον στόχο χρειάστηκε πρώτα να σημειώσουν την – βάσει σημασίας του αγώνα και του αντιπάλου – σπουδαιότερη φετινή τους νίκη, αλώνοντας με 92-86 το San Antonio, υποχρεώνοντας έτσι τους Spurs στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους! Σημειωτέον, αυτή ήταν η 34η φετινή εκτός έδρας νίκη του Golden State, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ!

Μεγάλος Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν για ακόμα μία φορά ο… συνήθης ύποπτος, Stephen Curry, ο οποίος σταμάτησε στους 37 πόντους με 9/13 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τους Klay Thompson (14 πόντοι με 6/14 σουτ) και Draymond Green (11 πόντοι) να είναι οι μοναδικοί άλλοι παίκτες των Πρωταθλητών με διψήφιο αριθμο πόντων. Για τους Spurs, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Tim Duncan (ξεκούραση), ο LaMarcus Aldridge είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Kawhi Leonard 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά από εκεί και πέρα υπήρχε το… χάος, αφού κανένας άλλος παίκτης της ομάδας δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

Στον ρυθμό των Spurs, αλλά…

Το παιχνίδι πήγε, θεωρητικά, εκεί που το ήθελαν οι Spurs, αφού χαρακτηρίστηκε από το χαμηλό σκορ και τις λίγες κατοχές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα “Σπιρούνια” να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με το… Ευρωπαϊκό 19-14, αλλά και να ξεφύγυν με 25-16 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με το Golden State όμως να καταφέρνει να ισορροπεί το παιχνίδι και να ισοφαρίζει σε 35-35 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο ρυθμός του αγώνα θα ανέβαινε λίγο. Και αυτό ευνοησε ξεκάθαρα τους Πρωταθλητές σε βάθος χρόνου. Με τις επιθέσεις να εκδηλώνονται πιο γρήγορα και τις κατοχές να αυξάνονται, οι Warriors έκλεισαν μεν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι μόλις με 62-61, ωστόσο ήταν φανερό πως αν συνέχιζαν έτσι θα είχαν πλεονέκτημα. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στην τέταρτη περίοδο, όταν οι Πρωταθλητές είχαν πλέον επιβάλλει για τα καλά τον ρυθμό τους, καταφέρνοντας σταδιακά να πάρουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, αλλά και να ξεφύγουν με 83-73 στα μέσα της τέταρτης περιόδου, φτάνοντας εν τέλει – έστω και δύσκολα – στη νίκη.

To Top