Οι πέντε “πρώην” κίτρινοι…

Το αποψινό φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου ξεχωρίζουν πέντε κυρίως ποδοσφαιριστές. Οι εν λόγω αθλητές, πέρασαν το κατώφλι τους από το Χαριλάου, ενώ πλέον αγωνίζονται με τα ερυθρόλευκα της Θεσσαλικής ομάδας.

                                                Θοδωρής Γκίτκος

 Αν και οδεύει ολοταχώς για τα 40, ο πολύπειρος γκολκίπερ του Βόλου, συνεχίζει να παίρνει τα ένσημα του από το ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια κάθισε πριν από 21 χρόνια, στην πρώτη του ομάδα, τους Πόντιους Βεροίας, ενώ η χρυσή τριετία γι αυτόν, και η πιο επιτυχημένη ήταν στον Πάς Γιάννινα όπου συμπλήρωσε 49 συμμετοχές. Αμέσως, έγινε διακαής πόθος για πολλές ομάδες της Ά Εθνικής, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε το 2003 να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Χρησιμοποιήθηκε σε 15 παιχνίδια, είχε θετική παρουσία, αλλά προορίζονταν για τρίτος τερματοφύλακας (πίσω από τον Αλέκο Δέλλιο και Χρήστο Λαμπάκη) και έτσι αποφάσισε να λύσει την συνεργασία του με τους κίτρινους.

                                                 Παναγιώτης Κατσιαρός

 Ήταν για 7  περίπου έτη, το βασικό αριστερό μπακ του Άρη. Το πάθος, και η μαχητικότητα που έδειχνε σε κάθε ματς ήταν εντυπωσιακή. Αυτό είναι που τον κρατάει και σήμερα στούς αγωνιστικούς χώρους , ασχέτως που σε λίγους μήνες “πατάει” τα 36. Την “μαύρη” σεζόν του 1997, οι κίτρινοι τον απέκτησαν από τον τοπικό Ορέστη Ορεστιάδας, και παρέμεινε έως και το 2004. Αγωνίστηκε 122 φορές με την κιτρινόμαυρη φανέλα ενώ στη συνέχεια έφυγε σαν φίλος για τον ΑΌ Κέρκυρας. Είναι γνωστό, ότι για τον Θεσσαλονικιό αμυντικό ο Άρης παραμένει ένα τεράστιο κεφαλαίο για τον ίδιο, που δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ.

                                                                 Νόε Ακόστα

 Αν και αγωνίστηκε για 6 περίπου μήνες στους κίτρινους, η ποδοσφαιρική του αξία και ποιότητα, τον έκαναν αρκετά αγαπητό στις τάξεις των φίλων του Άρη. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, φόρεσε την φανέλα με το Θεό του Πολέμου στο στήθος για 19 παιχνίδια, ενώ ευτύχησε να σκοράρει 3 φορές. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως ήταν πρώτιστος στόχος να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Κλεάνθης Βικελιδης, παρόλα αυτα οι λάθος χειρισμοί της τότε διοίκησης Ζαμπέτα, τον οδήγησαν να μεταγραφεί στον Λεβαδειακό.

                                                                 Κώστας Καπετάνος

 Ήρθε με προοπτικές και εφόδια να πάρει θέση βασικού, και να είναι κινητήριος μοχλός στην μεσαία γραμμή. Παρέμεινε στην ομάδα για 1,5 χρόνο συμπληρώνοντας 34 συμμετοχές ενώ έφυγε έχοντας στο ενεργητικό του 2 τέρματα. Πήρε ευκαιρίες, συμπεριλαμβανόταν σε έναν από τους ηγέτες και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές των κιτρίνων, ωστόσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ίσως να έφταιξε το βάρος που είχε, ενώ προφανώς τον άγχωνε και ο ρόλος του. Το θέμα είναι ότι έφυγε μη ανοίγοντας κάποια είδους “βεντέτα” με τους ανθρώπους που έλυσε την συνεργασία του.

                                                                 Γιάννης Γκέσιος

 Πέρασαν 6 χρόνια, όταν αποκτήθηκε από τον Εδεσσαϊκό από τους “κιτρινόμαυρους”. Δόθηκε δανεικός για να πάρει παιχνίδια και εμπειρία στον ΠΑΟΝΕ και την Ρόδο. Η αποδέσμευση του για ένα έτος συνδυάστηκε με ένα εκπληκτικό πέρασμά στην Αναγέννηση Επανομής όπου πέτυχε 12 γκολ σε 35 συμμετοχές σε μια σεζόν. Ο Άρης αμέσως έτρεξε να το κάνει δικό του και τα κατάφερε. Αγωνίστηκε το πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος έχοντας 8 συμμετοχές και 2 τέρματα. Προ έκπληξης πολλών, υπήρξε αιφνιδιαστική λύση της συνεργασίας του με την ομάδα και έτσι κυνήγησε το όνειρο του στο νησί των Φαιάκων για την τοπική Κέρκυρα.

Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top